ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Instagram: Έρευνα στην Ιρλανδία για τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων

12:33 - 19 Οκτ 2020 | Τεχνολογία
Instagram: Έρευνα στην Ιρλανδία για τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων
Αντικείμενο έρευνας της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής στην Ιρλανδία αποτελεί το Instagram, θυγατρική του Facebook, σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ανήλικων χρηστών, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία.

Ειδικότερα, η ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) ενεργοποίησε δύο διαφορετικές διαδικασίες το Σεπτέμβριο, μετά από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες αριθμοί τηλεφώνων και email ανηλίκων ήταν προσβάσιμα σε όλους τους χρήστες στο δίκτυο.

Σημειώνεται πως η ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας είναι αρμόδια για την επιτήρηση του Facebook για λογαριασμό της ΕΕ, καθώς αυτό έχει την περιφερειακή του έδρα στην Ιρλανδία. Ούτε το Facebook ούτε η DPC έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση αυτή ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα που υπέβαλε το AFP.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η DPC ερευνά αν η εφαρμογή εφήρμοσε τους απαραίτητους μηχανισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κυρίως στην περίπτωση των ανηλίκων, καθώς για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό στο Instagram θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών.

Η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή θα επαληθεύσει εξάλλου ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σέβεται την Ευρωπαϊκή Ρύθμιση για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (RGPD) όσον αφορά την διαμόρφωση των προφίλ και των λογαριασμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.