ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάκερ «χτυπούν» την «αλυσίδα ψύξης» των εμβολίων Covid-19

18:33 - 03 Δεκ 2020 | Τεχνολογία
Χάκερ «χτυπούν» την «αλυσίδα ψύξης» των εμβολίων Covid-19
Η μεγάλη εταιρεία πληροφορικής IBM αποκαλύπτει πως χάκερ στοχεύουν σε εταιρείες, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για τη διανομή εμβολίων COVID-19.

Η Interpol, πολύ πρόσφατα είχε κρούσεi τον κώδωνα του κινδύνου για τη διανομή των εμβολίων και περίμενε κυβερνοεπιθέσεις. Η IBM έρχεται τώρα να την επιβεβαιώσει.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε blog της IBM αναφέρεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια «παγκόσμια καμπάνια ηλεκτρονικού ψαρέματος (phising)» που επικεντρώνεται σε οργανισμούς οι οποίοι σχετίζονται με την «αλυσίδα ψύξης» του εμβολίου κατά της COVID-19. "Σαρώνουν" δηλαδή τη διαδικασία που απαιτείται για τη διατήρηση των δόσεων εμβολίου σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς «ταξιδεύουν» από τις φαρμακευτικές εταιρείες στα εμβολιαστικά κέντρα των κρατών.

Η μονάδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της IBM δήλωσε ότι είχε εντοπίσει ένα προηγμένο γκρουπ χάκερ που εργάζεται για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της «αλυσίδας ψύξης».

Για να το πετύχει χρησιμοποιεί emails, που αποστέλλονται στο όνομα στελέχους της Haier Biomedical, μιας κινεζικής εταιρεία παροχής «αλυσίδας ψύξης», η οποία ειδικεύεται στην μεταφορά εμβολίων και στην αποθήκευση βιολογικών δειγμάτων.

Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να συλλέξει πληροφορίες, άγνωστο ακριβώς για ποιο λόγο. Η Haier Medical δεν σχολίασε κάτι σχετικά με τα αναφερόμενα στην έκθεση της IBM. Ωστόσο, όλες οι εταιρείες που έχουν σχέση με τη μεταφορά, ψύξη και συντήρηση των εμβολίων βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς θεωρούνται "στόχοι".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.