ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To WhatsApp ζητά προσωπικά δεδομένα-Χρήστες στρέφονται σε άλλες εφαρμογές επικοινωνίας

18:20 - 11 Ιαν 2021 | Τεχνολογία
To WhatsApp ζητά προσωπικά δεδομένα-Χρήστες στρέφονται σε άλλες εφαρμογές επικοινωνίας
Το WhatsApp, η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που διαφημίζεται ως υπηρεσία που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα αρχίσει να αναγκάζει τους χρήστες να μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα με το Facebook, τη μητρική εταιρεία της εφαρμογής.

Σε μια ανακοίνωση που στάλθηκε στους χρήστες την περασμένη Τετάρτη (6/1), το WhatsApp είπε ότι οι χρήστες θα πρέπει να συμφωνήσουν να επιτρέψουν στο Facebook και τις θυγατρικές του να συλλέγουν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου των χρηστών, των αριθμών τηλεφώνου των επαφών, των τοποθεσιών και πολλά άλλα.

Εάν οι χρήστες δεν συμφωνήσουν έως τις 8 Φεβρουαρίου, θα χάσουν την πρόσβαση τους στην εφαρμογή.

Η κίνηση αυτή οδήγησε πολλούς χρήστες να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο WhatsApp και να στραφούν σε μικρότερες κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Signal και το Telegram.

"Το Signal και το Telegram είναι τώρα καλύτερες εναλλακτικές λύσεις εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας", ανέφερε ο συντάκτης του TechCrunch Mike Butcher. Μοιράστηκε επίσης συγκρίσεις των δεδομένων που συλλέγει το WhatsApp σε σχέση με τα δεδομένα που συλλέγει το Signal και το Telegram.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ήταν μεταξύ εκείνων που πρότειναν στους χρήστες να αλλάξουν υπηρεσίες, γράφοντας στο Twitter "Use Signal”.

Ένας εκπρόσωπος του WhatsApp διευκρίνισε ότι η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει τους χρήστες με έδρα την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν υπάρχουν αλλαγές στις πρακτικές κοινής χρήσης δεδομένων του WhatsApp στην ευρωπαϊκή περιοχή (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου) που απορρέουν από τους ενημερωμένους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και την Πολιτική Απορρήτου. Για την αποφυγή οποιασδήποτε αμφιβολίας, εξακολουθεί να ισχύει το γεγονός ότι το WhatsApp δεν κοινοποιεί τα δεδομένα χρηστών του WhatsApp στην Ευρώπη με το Facebook με σκοπό το Facebook να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσει τα προϊόντα ή τις διαφημίσεις του», δήλωσε ο εκπρόσωπος σύμφωνα με το Business Insider.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.