ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: «Κλειδώνει» τα προφίλ των ανήλικων χρηστών

20:23 - 13 Ιαν 2021 | Τεχνολογία
TikTok: «Κλειδώνει» τα προφίλ των ανήλικων χρηστών
Η εφαρμογή TikTok, ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/1) πως όλοι οι λογαριασμοί που ανήκουν σε άτομα κάτω των 16 ετών, θα γίνουν αυτόματα ιδιωτικοί.

Ο λόγος αυτής της ενέργειας, είναι η προστασία των ανηλίκων, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Με αυτόν τον τρόπο, οι ανήλικοι που είναι μικρότεροι από 16, δεν θα έχουν δημόσια προφίλ, ελέγχοντας έτσι ποιος βλέπει τα βίντεο τους, αλλά και ποιος τα κατεβάζει.

 

Ωστόσο, θα υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να γίνονται δημόσιες αναρτήσεις των χρηστών, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι ίδιοι.

 

Ακόμη μία ενέργεια της δημοφιλούς εφαρμογής, είναι πως οι λογαριασμοί των χρηστών που είναι 13-15 ετών, δεν θα προτείνονται για ακολούθηση στους άλλους χρήστες.


Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης των λογαριασμών των εφήβων, με αυτών των γονιών τους, για μεγαλύτερο έλεγχο και προστασία.

Να σημειωθεί πως η δημοφιλία της συγκεκριμένης εφαρμογής, εκτοξεύτηκε το περασμένο έτος, εν μέσω της πρώτης καραντίνας, όπου πολλοί έφηβοι ανέβαζαν βίντεο με χορευτικά που γινόντουσαν viral. Παράλληλα, μέσα από την συγκεκριμένη εφαρμογή, ανήλικοι έχουν καταφέρει να γίνουν, όχι μόνο γνωστοί, αλλά και να χτίσουν περιουσίες εκατομμυρίων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.