ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της Fitbit

18:23 - 14 Ιαν 2021 | Τεχνολογία
Η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της Fitbit
Επίσημη είναι πλέον η εξαγορά της εταιρείας ηλεκτρονικών συσκευών Fitbit Inc. από την μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc.

Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, η Alphabet αγόρασε την Fitbit για το αστρονομικό ποσό των 2,1 δισ. δολ. περίπου ή 7,35 δολ. ανά μετοχή. Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί ήδη από το Νοέμβριο του 2019, ωστόσο αντιμετώπισε κανονιστικά εμπόδια, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εξέτασαν τους όρους της συμφωνίας και έδωσαν τελικά το πράσινο φως τον προηγούμενο μήνα μετά τις διαβεβαιώσεις της Google για την προστασία των δεδομένων των χρηστών. Η Fitbit την Πέμπτη(14/1), έβγαλε ανακοίνωση ότι πλέον ανήκει στην οικογένεια των εταιρειών της Google.

"Η Google θα συνεχίσει να προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών της Fitbit και έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των ρυθμιστικών αρχών, επιβεβαιώνοντας ότι τα στοιχεία των χρηστών δεν θα χρησιμοποιηθούν σε διαφημίσεις της Google", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fitbit, James Park.

Η Fitbit είναι γνωστή για τα ηλεκτρονικά της ρολόγια, που βοηθούν τους καταναλωτές να έχουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μετρώντας τους καρδιακούς τους παλμούς και τις θερμίδες που καίνε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.