ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λήψεις του Signal αυξήθηκαν 4.200%, λόγω... εγκατάλειψης του WhatsApp

20:43 - 14 Ιαν 2021 | Τεχνολογία
Οι λήψεις του Signal αυξήθηκαν 4.200%, λόγω... εγκατάλειψης του WhatsApp
Οι αντίπαλοι του WhatsApp έλαβαν τεράστια ώθηση μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων την περασμένη εβδομάδα ότι θα υποχρεώσει τους χρήστες να μοιράζονται ορισμένα προσωπικά δεδομένα με τη μητρική της εταιρεία, Facebook.

Το WhatsApp ανακοίνωσε στους χρήστες ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν να επιτρέψουν στο Facebook και τις θυγατρικές του να συλλέξουν δεδομένα WhatsApp - συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου και τοποθεσιών - πριν από τις 8 Φεβρουαρίου ή να χάσουν την πρόσβαση στην εφαρμογή. Το WhatsApp από τότε έχει διευκρινίσει ότι αυτό επηρεάζει χρήστες μόνο εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασίλειου και είπε ότι η αλλαγή «δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο το απόρρητο των μηνυμάτων σας με φίλους ή συγγενείς».

Στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης εφαρμογών Sensor Tower δείχνουν ότι η Signal, μια ανταγωνιστική κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, είδε μια τεράστια αύξηση στους αριθμούς χρηστών μετά την ανακοίνωση του WhatsApp.

"Από τις 6 Ιανουαρίου έως τις 10 Ιανουαρίου, η Signal είδε περίπου 7,5 εκατομμύρια εγκαταστάσεις της εφαρμογής παγκοσμίως από το App Store και το Google Play", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Sensor Tower στο Insider.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 4.200% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Signal έλαβε σημαντική δημοσιότητα μετά την ανακοίνωση του WhatsApp, με δημόσια πρόσωπα όπως οι Elon Musk και Edward Snowden να εγκρίνουν την εφαρμογή. Ο Musk έκανε tweet "use Signal", το οποίο είχε την απροσδόκητη παρενέργεια να οδηγήσει μετόχους σε μια μη συνδεδεμένη εταιρεία, το Signal Advance, ανεβάζοντάς την κατά 11,700%.

Η υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram είδε ακόμη περισσότερους χρήστες να συρρέουν στην υπηρεσία της. Την ίδια χρονική περίοδο, συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια νέους χρήστες, αύξηση 91% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τόσο για το Signal όσο και για το Telegram, η μεγαλύτερη αγορά ανάπτυξης ήταν η Ινδία. Το Signal είχε 2,3 εκατομμύρια εγκαταστάσεις στην Ινδία - περισσότερο από το 30% των συνολικών νέων εγκαταστάσεων. Η Ινδία αντιπροσώπευε το 1,5 εκατομμύριο εγκαταστάσεων του Telegram ή το 16% όλων των εγκαταστάσεων.

Για το Signal, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ήταν οι ΗΠΑ, όπου χρήστες εγκατέστησαν την εφαρμογή περίπου 1 εκατομμύριο φορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.