ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google εγκαινιάζει fund για την καταπολέμηση παραπληροφόρησης του εμβολίου

15:05 - 15 Ιαν 2021 | Τεχνολογία
Η Google εγκαινιάζει fund για την καταπολέμηση παραπληροφόρησης του εμβολίου
Η Google News Initiative εγκαινίασε ένα παγκόσμιο ανοιχτό ταμείο αξίας έως 3 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19.

Το «Ανοιχτό Ταμείο COVID-19 Κατά της Παραπληροφόρησης του Εμβολιασμού» στοχεύει στην υποστήριξη των δημοσιογραφικών προσπαθειών για τον αποτελεσματικό έλεγχο παραπληροφόρησης σχετικά με τη διαδικασία ανοσοποίησης του COVID-19, ανέφερε η πρωτοβουλία της Google Alphabet σε μια ανάρτηση ιστολογίου

«Ενώ η πληροφόρηση για την πανδημία του COVID-19 έχει παγκόσμιο χαρακτήρα, η παραπληροφόρηση έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση συγκεκριμένων πληθυσμών», πρόσθεσε.

"Μερικές από τις διαθέσιμες έρευνες υποδηλώνουν επίσης ότι το κοινό που πέφτει πάνω σε παραπληροφόρηση και εκείνοι που αναζητούν αξιόπιστα ελεγμένα δεδομένα δεν αλληλεπικαλύπτονται απαραίτητα".

Το ταμείο θα δεχτεί πρότζεκτ που επιθυμούν να επεκτείνουν το κοινό των ελεγμένων στοιχείων, ιδίως σε ομάδες που έχουν πληγεί δυσανάλογα από παραπληροφόρηση.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από μια ομάδα 14 κριτών από ακαδημαϊκούς, δημοσιογραφικούς, ιατρικούς και μη κερδοσκοπικούς τομείς, καθώς και από εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τον Δεκέμβριο, η Google News Initiative υποσχέθηκε 1,5 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ενός κέντρου ενημέρωσης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 για την υποστήριξη της έρευνας ελέγχου δεδομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.