ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογία: 7+1 ειδήσεις που πρέπει να διαβάσετε σήμερα

12:35 - 19 Ιαν 2021 | Τεχνολογία
Τεχνολογία: 7+1 ειδήσεις που πρέπει να διαβάσετε σήμερα
Αυτά είναι τα τεχνολογικά νέα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου.

1. Ο ιστότοπος της Parler φάνηκε να είναι ξανά συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Η εκκίνηση της πλατφόρμας έγινε μέσω της Amazon Web Services και μετά, ξεκίνησε και στα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google.

2. Ο αντιπρόεδρος της Samsung μπήκε στη φυλακή. Ο Jay Y. Lee κατηγορείται για δωροδοκία ενός φίλου του προέδρου της Νότιας Κορέας για να κερδίσει υποστήριξη για τη διαδοχή του στην εταιρεία.

3. Το Github ανακάλεσε την απόλυση ενός Εβραίου υπαλλήλου. Η εταιρεία είπε ότι έκανε "σημαντικά λάθη κρίσης" όταν απολύθηκε ένας υπάλληλος που πρότεινε ότι οι "Ναζί" ήταν μεταξύ των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο.

4. Το Parler προσέλκυσε τα ανώτερα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης πριν κλείσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε αυτά είναι ο Μάικλ Γκόβε, καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ, και ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι.

5. Η SpaceX εκτοξεύει 60 δορυφόρους διαδικτύου σε τροχιά την Τρίτη(19/1). Η εταιρεία καθυστέρησε την πρώτη δορυφορική εκτόξευση Starlink του 2021 λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

6. Το Home Depot αντιμετώπισε πίεση για να διερευνήσει εάν οι διαφημίσεις κοινωνικών μέσων δικτύωσης τροφοδοτούν τη βία. Οι επενδυτές αναμένουν ότι πολλά βλέμματα θα στραφούν στο ζήτημα μετά την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

7. Η κυβέρνηση Τραμπ απέσυρε τις άδειες των εταιρειών που προμηθεύουν την Huawei. Μέσα σε αυτές, είναι η Intel και η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής τσιπ Kioxia, οι οποίες ενημερώθηκαν ότι δεν θα μπορούν πλέον να πουλήσουν στην Huawei.

8. Μια Ρεπουμπλικανική εκλεγμένη μπλοκαρίστηκε από το Twitter για 12 ώρες αφού είπε στους υποστηρικτές του Trump να «κινητοποιηθούν». Ένας εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε στο Insider ότι ο λογαριασμός της εκπροσώπου Marjorie Taylor Greene «κλειδώθηκε για πολλές παραβιάσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 19 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.