ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citizen: Πολίτες... ντετέκτιβ στη νέα εφαρμογή παρακολούθησης εγκλημάτων

11:15 - 21 Ιαν 2021 | Τεχνολογία
Citizen: Πολίτες... ντετέκτιβ στη νέα εφαρμογή παρακολούθησης εγκλημάτων
Το Citizen, είναι μία εφαρμογή που είναι διαθέσιμη -προς το παρόν- στις ΗΠΑ, και μέσα από αυτή, οι χρήστες, έχουν την δυνατότητα, παρακολούθησης ή και αναφοράς των εγκλημάτων που συμβαίνουν στην πόλη τους, έτσι ώστε να μένουν προστατευμένοι.

Το 2016, η εταιρεία sp0n, Inc. με έδρα τη Νέα Υόρκη ξεκίνησε μια εφαρμογή που ονομάζεται Vigilante. Ο υποτιθέμενος σκοπός της εφαρμογής, με βάση το μάρκετινγκ που κυκλοφόρησε για αυτή, ήταν να επιτρέψει στους απλούς ανθρώπους να αναφέρουν τοπικά εγκλήματα στην περιοχή τους και να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο από τη σκηνή - πιθανώς αποτρέποντας τους εγκληματίες στη διαδικασία.

Το Vigilante καταργήθηκε τελικά από τα καταστήματα εφαρμογών για να αποτρέψει τους ανθρώπους να βάλουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για περιεχόμενο. Λίγα χρόνια μετά και το sp0n αντικατέστησε αυτήν την εφαρμογή με μια νέα έκδοση που ονομάζεται Citizen.

Αυτή τη φορά, έχουν γίνει μερικές αλλαγές, έτσι ώστε να μην θέσει ο χρήστης τον εαυτό του σε κίνδυνο κατά την αναφορά εγκλημάτων. Εκτός από αυτό, ωστόσο, το Citizen είναι βασικά το ίδιο: Μια εφαρμογή για την ενημέρωση εγκλημάτων στη γειτονιά μεταξύ των χρηστών.

Η βασική λειτουργία του Citizen είναι να ειδοποιεί τους χρήστες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το έγκλημα, τα ατυχήματα και άλλα είδη επικίνδυνων γεγονότων στην περιοχή τους. Όλες οι ειδοποιήσεις λαμβάνονται από πραγματικές κλήσεις 911(το τηλέφωνο της αστυνομίας στην Αμερική).  Ωστόσο, μόνο ένα κομμάτι όλων των κλήσεων σε μία περιοχή μπαίνει τελικά στην εφαρμογή.

Το Citizen μπορεί επίσης να δώσει πληροφορίες σχετικά και με άλλα συμβάντα, όπως κλείσιμο δρόμου ή αστυνομική δραστηριότητα.

Αυτές οι ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμες αν οι χρήστες έχουν δει ένα περιστατικό και θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει.

Το Citizen άρχισε επίσης να συμμετέχει στην ιχνιλάτηση επαφών COVID-19, επιτρέποντας στους χρήστες να γνωρίζουν αμέσως πότε είχαν πιθανή έκθεση σε κρούσμα, ώστε να μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, οι ειδοποιήσεις Citizen βγαίνουν πιο γρήγορα από τις ειδοποιήσεις AMBER. Αυτό, σημαίνει  ότι οι άνθρωποι μπορούν να αναζητούν αγνοούμενα παιδιά ώρες νωρίτερα ,το οποίο -όπως έχει συμβεί στο παρελθόν- βοηθάει στο να βρεθούν τα παιδιά αυτά, πιο γρήγορα.

Η λειτουργία ζωντανών βίντεο της εφαρμογής σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι μπορούν να δουν τι συμβαίνει στη σκηνή ενός εγκλήματος, έκτακτης ανάγκης ή άλλου γεγονότος καθώς εκτυλίσσεται.

 

Η sp0n, Inc. κυκλοφόρησε την εφαρμογή και ως λύση για την αστυνομική βία, λέγοντας ότι οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν αστυνομικούς που συμπεριφέρονται άσχημα και να το αναφέρουν στην εφαρμογή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.