ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Thess INTEC: Επιτάχυνση διαδικασιών για το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς

17:40 - 04 Φεβ 2021 | Τεχνολογία
Thess INTEC: Επιτάχυνση διαδικασιών για το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς
Υπεγράφη σήμερα, παρουσία του Yφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, η σύμβαση σύστασης δικαιώματος επιφάνειας επί του ακινήτου στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess INTEC, όπως προβλέπουν οι νόμοι 4690/2020 και 4753/2020, βάσει των οποίων παραχωρήθηκε η έκταση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Κυριάκος Λουφάκης και ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΝΕΠ Thess INTEC A.E., που είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του Πάρκου και υπέρ της οποίας συστήθηκε το δικαίωμα επιφάνειας για 99 έτη.

Η εξέλιξη αυτή ολοκληρώνει το θεσμικό πλαίσιο της ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πάρκου και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την εκκίνηση των απαραίτητων εργασιών αδειοδότησης για την υλοποίηση του έργου. Αμέσως μετά την υπογραφή ο κ. Ευθυμιάδης μετέβη στην έκταση στην οποία θα ανεγερθεί το Πάρκο και επιθεώρησε την έναρξη των γεωτεχνικών και υδραυλικών μελετών, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προετοιμασίας φακέλου πολεοδόμησης, καταδεικνύοντας την προσήλωση της διοίκησης της Thess INTEC A.E. στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

O Υφυπουργός κ. Καλαφάτης πρόσθεσε ότι σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του Thess INTEC που -όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός- στόχο έχει να προσελκύσει επενδύσεις στην οικονομία της γνώσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.