ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Apple Car μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ οδηγό

22:04 - 07 Φεβ 2021 | Τεχνολογία
Το Apple Car μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ οδηγό
Κανείς δεν θα οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο της Apple. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει ένα όχημα που είναι εντελώς αυτόνομο. Θα είναι προγραμματισμένο, δεν θα οδηγείται.

«Τα πρώτα αυτοκίνητα της Apple δεν θα έχουν σχεδιαστεί για να έχουν οδηγό», ανέφερε μια ανώνυμη εσωτερική πηγή στο CNBC. «Αυτά θα είναι αυτόνομα, ηλεκτρικά οχήματα σχεδιασμένα να λειτουργούν χωρίς οδηγό μέχρι το τελευταίο μίλι».

Υπάρχουν δύο οράματα για αυτοκινούμενα οχήματα. Το ένα περιλαμβάνει αυτοκίνητα που μοιάζουν με τα σημερινά αλλά με πρόσθετους αισθητήρες και ικανότητα υπολογιστών, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να αναλάβει την οδήγηση από τον οδηγό.

Η Apple υποτίθεται ότι διερευνά τη δεύτερη επιλογή. Αυτό περιλαμβάνει αυτοκίνητα που είναι πάντα τα ίδια ο οδηγός. Οι επιβάτες λένε στο όχημα τον προορισμό τους και αυτό είναι το τέλος της εμπλοκής τους.

Τα τρέχοντα συστήματα βοήθησης του οδηγού, όπως αυτά που είναι ενσωματωμένα σε οχήματα που κατασκευάζονται από την Tesla και άλλα, έχουν την πρώτη επιλογή, επειδή δεν είναι πολύ καλά στο «τελευταίο μίλι», ανέφερε αυτός που διέρρευσε τις πληροφορίες. Αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να χειριστούν τη σχετικά εύκολη δουλειά να οδηγούν στον εθνικό αυτοκινητόδρόμο, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν από την έξοδο στον ιδιωτικό δρόμο. Οι προγραμματιστές της Apple αντιμετωπίζουν αυτήν την πρόκληση.

Η ανταγωνίστρια Waymo ακολουθεί την ίδια πορεία. Όταν πρόκειται για αυτοκινούμενα οχήματα, φαίνεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν καλύτερα αυτοκίνητα, ενώ οι εταιρείες υπολογιστών τείνουν να αναπτύσσουν υπολογιστές με τροχούς.

Η Apple δουλεύει σκληρά για ένα αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο από το 2014 και πρόσφατα υπήρξαν μια διαρροές σχετικά με τα πλάνα της εταιρείας. Η Apple προσέλαβε τον επικεφαλή ανάπτυξης σασί της Porsche για να εργαστεί στον εξοπλισμό. Και ο επικεφαλής της αυτόνομης ανάπτυξης λογισμικού οχημάτων της Tesla προσχώρησε πρόσφατα στο μυστικό έργο της Apple.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Kia Motors για την κατασκευή του Apple Car. Συμφωνίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες φέρεται να ακολουθούν επίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.