ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδίκτυο: 1 στους 4 επιτρέπει πρόσβαση εφαρμογών σε μικρόφωνα/ κάμερες

11:23 - 30 Μαρ 2021 | Τεχνολογία
Διαδίκτυο: 1 στους 4 επιτρέπει πρόσβαση εφαρμογών σε μικρόφωνα/ κάμερες
Το 2020, η εξάρτηση από τις τηλεδιασκέψεις οδήγησε σε κολοσσιαία αύξηση εφαρμογών όπως το Microsoft Teams, του οποίου η χρήση από τον Ιούνιο του 2020 αυξήθηκε κατά 894%, σε σύγκριση με τη βασική του χρήση τον Φεβρουάριο του 2020.

Έχει επίσης προκαλέσει σχεδόν παγκόσμια έλλειψη σε webcams με πολλούς κορυφαίους προμηθευτές να έχουν αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση.

Είναι κατανοητό ότι με αυτές τις τεχνολογίες και εφαρμογές να βοηθούν τους ανθρώπους να περιηγούνται στις εκδηλώσεις του περασμένου έτους καλύπτοντας εργασιακές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές ανάγκες, οι άνθρωποι έχουν εκφράσει την προθυμία να επιτρέψουν την πρόσβαση της εφαρμογής στο μικρόφωνο και την κάμερά τους. Τα εργαλεία αυτά εμπλούτισαν και διευκόλυναν την ξαφνική ψηφιακή μετάβαση όλων, με αποτέλεσμα το 27% των ατόμων ηλικίας 25-34 να επιτρέπουν πάντα την πρόσβαση, σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky. Αυτό είναι λιγότερο συχνό για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ωστόσο, με το 38% των ερωτηθέντων ηλικίας 55 ετών και άνω να αποκαλύπτουν ότι δεν παρέχουν ποτέ σε εφαρμογές και υπηρεσίες τέτοια πρόσβαση.

 123456789

Ο καλύτερος τρόπος για να είστε αρκετά προσεκτικοί, ενώ θα συνεχίζετε να επωφελείστε από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, θα ήταν να εξετάζετε προσεκτικά τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε και τα δικαιώματα που ζητούν. Για παράδειγμα, θα είχε νόημα μια εφαρμογή βιντεοκλήσης να έχει δικαιώματα κάμερας. Ωστόσο, εάν υπάρχει μια εφαρμογή χωρίς καμία σχετική λειτουργικότητα που ζητά πρόσβαση στο μικρόφωνό σας χωρίς καλή δικαιολογία, ίσως είναι καλύτερο να το διερευνήσετε.

23456789

Αυτά τα ευρήματα καταλήγουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την ισορροπία και επισημαίνουν την αναδυόμενη ανάγκη των ανθρώπων να αισθάνονται ασφαλείς στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, χωρίς να χάνουν τον ρόλο που οι κάμερες και οι συνεργατικές εφαρμογές πρόκειται να παίξουν στον νέο απομακρυσμένο εργασιακό κόσμο.

«Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν άμεσα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που σχετίζονται με τη χρήση της webcam και τις διαδικασίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, αυτό που παρατηρούμε τώρα είναι μια ισχυρή θετική τάση αυξημένης ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τις πιθανές απειλές. Αυτό οδηγεί σε πιο προσεκτική συμπεριφορά των καταναλωτών όπως η λήψη προληπτικών ενεργειών και ο έλεγχος των αδειών προτού επιτρέψουν την πρόσβαση σε βίντεο και μικρόφωνο. Αναμένουμε επίσης ότι η αύξηση της συνειδητοποίησης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα υποστηριχθεί από την εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια που διοργανώνουν οι επιχειρήσεις για τους υπαλλήλους τους - ειδικά καθώς οι συσκευές ήχου και βίντεο χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως για τηλεργασία», σχολιάζει η Marina Titova, Επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ καταναλωτικών προϊόντων στην Kaspersky.

Για να αισθάνεστε ασφαλέστεροι κατά τη χρήση webcam και για να διασφαλίσετε ότι η αύξηση της εικονικής επικοινωνίας αντιμετωπίζεται με ανάλογη αύξηση των ατόμων που προστατεύουν το απόρρητο και την ασφάλειά τους, η Kaspersky συμβουλεύει:

  1. Επενδύστε σε ένα απλό, εξειδικευμένο κάλυμμα κάμερας για να είστε ήσυχοι όταν το εργαλείο δεν χρησιμοποιείται.
  2. Χρησιμοποιήστε μια αποτελεσματική λύση ασφάλειας που προσφέρει προηγμένη προστασία και καλύπτει πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών PC, Mac, Android και iOS. Εφαρμογές όπως το Kaspersky Security Cloud μπορούν να σας προστατεύσουν από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο μικρόφωνο.
  3. Αναλύστε ποιες από τις τρέχουσες εφαρμογές σας επιτρέπεται αυτήν τη στιγμή να έχουν πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνό σας και καταργήσετε τα δικαιώματα όπου αυτό δεν είναι απαραίτητο.
  4. Για μια πιο βαθιά βουτιά στο διαδικτυακό απόρρητο στα κοινωνικά δίκτυα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Privacy Checker, ένα απλό εργαλείο που περιγράφει κάθε ρύθμιση σε ένα επιλεγμένο κοινωνικό δίκτυο και παρέχει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ρύθμισής του για διαφορετικά επίπεδα απορρήτου σε διαφορετικά πλατφόρμες.

Στην έρευνα της Kaspersky “Consumer IT Security Risks Survey (Consumer ITSR)” συμμετείχαν 15.070 καταναλωτές παγκοσμίως το διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2020. Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 30 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.