ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνταξιοδοτείται ο εμβληματικός Internet Explorer της Microsoft

22:10 - 20 Μαϊ 2021 | Τεχνολογία
Συνταξιοδοτείται ο εμβληματικός Internet Explorer της Microsoft
Ο πάλαι ποτέ δημοφιλέστερος browser του κόσμου, Internet Explorer, βγαίνει στην… σύνταξη, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε το επίσημο τέλος του.

Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε πως στις 15 Ιουνίου 2022 θα σταματήσει να παρέχει οποιαδήποτε υποστήριξη στις περισσότερες εκδόσεις των Windows 10.

Ο Internet Explorer υπήρξε το βασικό μέρος των Windows από το 1995 και μετά τα πρώτα χρόνια παρουσίας του συγκέντρωσε πολύ υψηλά ποσοστά χρηστών.

Ωστόσο, μετά την άνοδο των Chrome και Firefox υπήρξε μείωση στα ποσοστά. Και αυτό γιατί η πλειονότητα των χρηστών δεν τον είχε καν σαν εναλλακτική λύση.

Το 2015, η Microsoft παρουσίασε τον Microsoft Edge, μια σύγχρονη εκδοχή του Internet Explorer και ένα πρόγραμμα που συνολικά ταίριαζε περισσότερο στις σημερινές ανάγκες του χρήστη.

Windows 10X

Επιπλέον, η Microsoft επιβεβαίωσε αυτό που ήδη κυκλοφορούσε έντονα ως φήμη, ότι δηλαδή δεν σχεδιάζει επίσημο λανσάρισμα του λειτουργικού συστήματος Windows 10X.

Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα προοριζόταν να γίνει αυτό που θα συνόδευε τις νέες συσκευές με διπλή οθόνη, αποτελώντας μία ελαφρύτερη και με πιο απλοποιημένο περιβάλλον χρήσης έκδοση του βασικού λειτουργικού της Microsoft. Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε τους σχεδιασμούς της εταιρείας.

Τα Windows 10X επρόκειτο να λανσαριστούν κάποια στιγμή εντός του 2021 σαν ανταγωνιστής του Chrome OS της Google.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:30 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.