ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EcoFest 2021: Mε «όχημα» την τεχνολογία για ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον

12:14 - 17 Ιουν 2021 | Τεχνολογία
EcoFest 2021: Mε «όχημα» την τεχνολογία για ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου το EcoFest 2021 και ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα "Οι πράσινες και έξυπνες πόλεις του μέλλοντος", με τη συμμετοχή μικρών καλλιτεχνών από τα δημοτικά σχολεία Δήμου Καλλιθέας. Η Huawei, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και πρωταγωνιστές τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Καλλιθέας, ανέδειξαν τη σημασία του Eco Living αλλά και τα όνειρα και τους προβληματισμούς των μαθητών για τις πράσινες πόλεις μέσα από μια ξεχωριστή δράση.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, η Πλατεία Νερού γέμισε από μικρούς μαθητές και τις ζωγραφιές τους στο περίπτερο του Δήμου Καλλιθέας. Ο κ Νίκος Λάζαρης, Managing Director της Ηuawei Ελλάδος έδωσε το παρών και σε μια συμβολική τελετή στο κεντρικό stage της διοργάνωσης, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Καλλιθέας κ. Ευσταθίου επέλεξαν και βράβευσαν τα καλύτερα έργα. Η Huawei ως χορηγός δώρισε τρία tablets στους μαθητές που αναδείχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις: η Σάλμα Χαλίφα από το 26ο ΔΣ Καλλιθέας και ο Ραφαήλ Κουμαριανός από το 1ο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Καλλιθέας. Ενώ, επίσης, βραβεύτηκε και το σχολείο κωφών του Δήμου Καλλιθέας. 

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Παπαευθυμίου Πρόεδρος της ΗΑΕΕ: «Eίναι εντυπωσιακό να βλέπεις πως τα παιδιά οραματίζονται και αποτυπώνουν στο χαρτί μία πράσινη και τεχνολογικά εξελιγμένη πόλη, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξία του πρασίνου στις μελλοντικές μεγαλουπόλεις. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμο Καλλιθέας για τον συντονισμό της δράσης, αλλά και την Huawei που στηρίζει όμορφες πρωτοβουλίες αλλά και την καλλιτεχνική δημιουργία των παιδιών». 

Εκ μέρους της Huawei ο κ. Λάζαρης, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές τόσο για τη συμμετοχή τους στον μαθητικό διαγωνισμό όσο και για το ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες τους για μία καλύτερη και πράσινη ζωή στην πόλη τους.  

Αναφερόμενος στην πράσινη αειφόρο ανάπτυξη και τον ρόλο της Ηuawei στο τομέα αυτό, σημείωσε ότι: «Στη Ηuawei είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει αρωγό θετικών αλλαγών για ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον για αυτό και επενδύουμε τόσο στην ενεργειακή ψηφιοποίηση όσο και σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος μέσω τεχνολογίας και καινοτόμων εφαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να προστατεύσουν καλύτερα το περιβάλλον». 

Έχουμε ήδη, εφαρμόσει πρωτοποριακές Τεχνολογίες Αιχμής στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος. Ένα από αυτά είναι και το πρόγραμμα TECH4ALL στο πλαίσιο του οποίου, έχουμε αναπτύξει και προσφέρει τεχνολογίες αιχμής που μεταβάλλουν δραστικά τους τρόπους προστασίας συνολικότερα του περιβάλλοντος στη χώρα μας και ειδικότερα έχουμε αναπτύξει δράσεις για τη προστασία της άγριας πανίδας και ειδών που κινδυνεύουν να εξαφανισθούν από το οικοσύστημα. Μια πρόσφατη τέτοια δράση ήταν η ανάπτυξη δικτύου ακουστικών αισθητήρων που σε πραγματικό χρόνο ενημερώνουν αρμόδιους φορείς για απειλές όπως η λαθροθηρία με στόχο την προστασία του απειλούμενου Βαλκανικού αγριόγιδου στην χώρα μας, στην περιοχή της Πίνδου.  

Όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο κ. Λάζαρης αναφέρθηκε στις έξυπνες και πλήρως ψηφιοποιημένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων (Smart PV Solution) της Ηuawei. «Αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας, η Huawei εισάγει τις πλέον σύγχρονες Τεχνολογικές Λύσεις Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) στα Φ/Β με στόχο τη βέλτιστη παραγωγή ενέργειας. Οι καινοτόμες λύσεις ψηφιακής ενέργειας της Huawei δημιουργούν πραγματική αξία για την πράσινη αειφόρο ανάπτυξη και δεσμευόμαστε να επιτύχουμε κορυφαία ενεργειακή ψηφιοποίηση για έναν έξυπνο και βιώσιμο κόσμο όπου οι ευκαιρίες για νέες ενεργειακές λύσεις θα είναι ευρέως διαδεδομένες σε ολόκληρη την κοινωνία». 

Τέλος, τόνισε τη σπουδαιότητα και την ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλέστερου και υγιέστερου μέλλοντος για τα παιδιά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτό τον κόσμο πρέπει να υπηρετήσει η τεχνολογία να δώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια και δυνατότητες ώστε τα παιδιά μας να καταφέρουν να πετύχουν πολλά περισσότερα από εμάς ομορφαίνοντας τον κόσμο όπως το κάνουν σήμερα με τις υπέροχες ζωγραφιές τους. Η Huawei είναι δεσμευμένη σε αυτό το όραμα και οι δράσεις της σε κάθε τομέα κοινωνικό ή τεχνολογικό σε αυτή τη κατεύθυνση θα αποσκοπούν πάντα». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.