ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Defence Innovation Challenge: 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας του ΥΠΕΘΑ

10:03 - 29 Ιουν 2021 | Τεχνολογία
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα της Άμυνας “Defence Innovation Challenge”, με θέμα την Καινοτομία στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation).

Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων ιδεών που θα προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της Άμυνας, στηρίζοντας παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ιδέες μπορεί να προέρχονται τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από ομάδες:

α.         Εν ενεργεία στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

β.         Νέων επιστημόνων και ερευνητών, επιστημονικού προσωπικού και φοιτητών των Ερευνητικών Κέντρων και Ανωτάτων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ, ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ) της χώρας,

γ.         Προσωπικού μικρομεσαίων και νεοφυών (start–up) επιχειρήσεων της χώρας με δραστηριότητα στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται χρηματικά βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρίες διάδρασης, εύρεσης κοινών σημείων ενδιαφέροντος και ανταλλαγής ιδεών, τόσο με στελέχη της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, όσο και με εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων και ανεξάρτητους ερευνητές.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δυνατή είτε με την υποβολή πρότασης στη διαγωνιστική διαδικασία, είτε με την υποστήριξη της δράσης (συμμετοχή ως εμπειρογνώμονας, υποστηρίζοντας την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, μέντορας ομάδων, χορηγός επικοινωνίας, χορηγός, πάροχος δεδομένων και τεχνολογιών, κ.λπ.) στον σύνδεσμο www.defenceinnovation.gr 

Η δράση αυτή διεξάγεται με την υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 29 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.