ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Διέγραψε 7,3 εκατομμύρια παιδικούς λογαριασμούς

09:05 - 02 Ιουλ 2021 | Τεχνολογία
TikTok: Διέγραψε 7,3 εκατομμύρια παιδικούς λογαριασμούς
Το πρώτο τετράμηνο του 2021 η TikTok κατάργησε σχεδόν 7,3 εκατομμύρια λογαριασμούς που υποψιαζόταν ότι ανήκουν σε παιδιά κάτω από τό επιτρεπόμενο ηλικιακό όριο.

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο δήλωσε ότι τα προφίλ αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 1% των παγκόσμιων χρηστών.

Τα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους εφήβους.

Είναι η πρώτη φορά που η TikTok δημοσίευσε τέτοια στοιχεία σε μια Έκθεση Εφαρμογής των Οδηγιών της Κοινότητας.

Ανέφερε ότι ελπίζει ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τους ανήλικους χρήστες θα «βοηθήσουν τη βιομηχανία να προχωρήσει προς τα εμπρός όσον αφορά τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα σχετικά με την ασφάλεια των χρηστών».

Η έκθεση ανέφερε επίσης:

■ 61.951.327 βίντεο κατεβάστηκαν λόγω παραβίασης των κανόνων της εφαρμογής, λιγότερο από το 1% όλων των βίντεο που είναι ανεβασμένα

■ 82% από αυτά κατεβάστηκαν πριν από την προβολή και 93% εντός 24 ωρών από την ανάρτησή τους

■ 1.921.900 διαφημίσεις απορρίφθηκαν λόγω παραβίασης των πολιτικών και των οδηγιών διαφήμισης

■ 11.149.514 λογαριασμοί αφαιρέθηκαν συνολικά λόγω παραβίασης των οδηγιών και των όρων υπηρεσίας.

Η TikTok τόνισε ότι έχει εισαγάγει διάφορα μέτρα για την προστασία των εφήβων στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων περιοριστικών δυνατοτήτων όπως ιδιωτικών μηνυμάτων και ζωντανής ροής σε χρήστες ηλικίας 16 ετών και άνω.

Όσοι είναι κάτω των 16 ετών θα έχουν επίσης το λογαριασμό τους αυτόματα σε ιδιωτικό - μια λειτουργία που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

«Για να έχουμε μεγαλύτερη ορατότητα στις ενέργειες που κάνουμε για την προστασία των ανηλίκων, σε αυτήν την αναφορά προσθέσαμε τον αριθμό των λογαριασμών που καταργήθηκαν γιατί ενδεχομένως ανήκουν σε ανήλικο άτομο», δήλωσε ο Cormac Keenan, επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο TikTok.

«Προκειμένου να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την προσέγγισή μας για τη διατήρηση του TikTok ως μια εφαρμογή για άτομα άνω των 13 ετών, στοχεύουμε να διερευνήσουμε νέες τεχνολογίες για να βοηθήσουμε στην πρόκληση της διαβεβαίωσης της ηλικίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία».

Η κινεζική εφαρμογή είναι δημοφιλής στους εφήβους, αλλά αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τους ανήλικους χρήστες.

Δεδομένα που διέρρευσαν στους New York Times πέρυσι έδειξαν ότι περίπου το ένα τρίτο των χρηστών των ΗΠΑ ήταν ηλικίας 14 ετών και κάτω.

Χρήστες

"Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το TikTok που δεν διαφέρει από [άλλες μορφές] των κοινωνικών μέσων είναι η επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών", δήλωσε ο Chris Stokel-Walker, συγγραφέας του TikTok Boom.

"Για δεκαετίες, ήταν δυνατό κάποιος να παρακάμψει τους ελέγχους επαλήθευσης ηλικίας απλά λέγοντας ότι είναι μεγαλύτερος από ό,τι είναι και εισάγοντας μια ψεύτικη ημερομηνία γέννησης.

Το TikTok διαθέτει μερικές από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες εικόνας υπολογιστών στον κόσμο της τεχνολογίας και με αυτήν, πιθανότατα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει με ακρίβεια χρήστες ηλικίας κάτω από το όριο.

Αυτό ακολουθεί καθώς το TikTok κατηγορείται ποινικά για το πώς συλλέγει και χρησιμοποιεί τα δεδομένα των παιδιών.

Ο ισχυρισμός υποβάλλεται για λογαριασμό εκατομμυρίων παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Η εταιρεία τεχνολογίας είπε ότι η υπόθεση στερείται βάσεως και θα την καταπολεμούσε.

Τον Ιανουάριο, ο Ιταλός παρατηρητής απορρήτου δεδομένων διέταξε την TikTok να αποκλείσει λογαριασμούς ανηλίκων, μετά το θάνατο ενός 10χρονου κοριτσιού που δοκίμασε μια πρόκληση στην εφαρμογή που είχε γίνει viral. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.