ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία λογισμικού ασφάλειας RiskIQ

21:00 - 12 Ιουλ 2021 | Τεχνολογία
Η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία λογισμικού ασφάλειας RiskIQ
Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσε σήμερα (12/7) την εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας λογισμικού κυβερνοασφάλειας RiskIQ, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει τους όρους.

Η εν λόγω συμφωνία θα βοηθήσει τη Microsoft να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των υπηρεσιών ασφάλειας, ο οποίος φαίνεται να αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλους τομείς δραστηριότητας. Τον Ιανουάριο, η Microsoft γνωστοποίησε ότι είχε έσοδα άνω των 10 δισ. δολαρίων σε διάστημα 12μήνου από τον τομέα της ασφάλειας, ποσό αυξημένο κατά 40% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρει το CNBC.

Το λογισμικό Illuminate, της RiskIQ, εντοπίζει απειλές με βάση το αποτύπωμα τεχνολογίας ενός οργανισμού, προκειμένου οι επαγγελματίες ασφαλείας να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πιο κρίσιμες εξ αυτών. Το λογισμικό της λειτουργεί στο cloud Azure της Microsoft και σε άλλα cloud συστήματα, όπως αυτό Amazon Web Services. Επιπλέον, λειτουργεί σε συστήματα εσωτερικής υποδομής, σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του τμήματος ασφάλειας στο cloud της Microsoft.

Η RiskIQ, που ιδρύθηκε το 2009, έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, και απασχολεί περισσότερους από 200 υπαλλήλους, σύμφωνα με το LinkedIn.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.