ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Zoom θα εξαγοράσει την Five9- Deal $15 δισ.

21:13 - 21 Ιουλ 2021 | Τεχνολογία
H Zoom θα εξαγοράσει την Five9- Deal $15 δισ.
H Zoom Video Communications ανακοίνωσε μία συμφωνία $14.7 δισεκατομμυρίων στην οποία η Zoom θα αγοράσει όλες τις μετοχές της Five9 Inc, μίας εταιρείας τηλεφωνικών κέντρων βασισμένων σε cloud. Η Zoom προχώρησε σε αυτή την εξαγορά λόγω του έντονου ανταγωνισμού που επικρατεί στον τομέα των τηλεδιασκέψεων, που είναι ο βασικός τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται.

Η Zoom έχει γίνει μία από τις αγαπημένες εταιρείες για τους επενδυτές και τον κόσμο από την αρχή της πανδημίας καθώς οι εταιρείες και τα σχολεία χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της για να διεξάγουν μαθήματα, εταιρικές συναντήσεις κλπ.

Η Αμερικάνικη Zoom θέλει τώρα να εστιάσει στο Zoom Phone, το οποίο παρέχει κλήσεις μέσω cloud και το Zoom Rooms το οποίο φιλοξενεί τηλεδιασκέψεις, καθώς άλλοι μεγάλοι ανταγωνιστές της όπως η Facebook και η Alphabet βελτιώνουν τα προϊόντα τους.

“Η εξαγορά αναμένεται να βελτιώσει την παρουσία της Zoom στους εταιρικούς πελάτες της και θα της επιτρέψει να επιταχύνει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της προσθέτοντας στην εταιρεία την αγορά ‘contact center’ η οποία έχει αξία $24 δισεκατομμύρια” δήλωσε η Zoom.

Η εξαγορά θα συμπληρώσει της υπηρεσίες τηλεφώνου της Zoom, το οποίο αποτελεί μία εναλλακτική των παραδοσιακών τηλεφώνων, προσθέτοντας τους πελάτες της Five9 και συνδυάζοντας το ‘contact center’ λογισμικό των δύο εταιρειών για να τελειοποιήσουν της αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους πελάτες.

Κάποιοι από τους πελάτες της Five9 είναι η Under Armour, η Lululemon Athletica Inc και η Olympus Corp.

Η Five9 θα γίνει μία μονάδα λειτουργίας της Zoom και ο διευθύνων σύμβουλος της Five9, Rowan Trollope, θα γίνει Πρόεδρος της εταιρείας και θα παραμείνει διευθυντής της μονάδας μετά την εξαγορά. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο πρώτο μισό του 2022.

Οι μέτοχοι της Five9 θα πάρουν 0.5533 μετοχές της Τάξης Α της Zoom για κάθε μετοχή της Five9.

Σύμφωνα με τις μετοχές της Zoom, η κάθε μετοχή Τάξης Α της Zoom αντιπροσωπεύει μία τιμή $200.28 για κάθε μετοχή της Five9, το οποίο είναι μία αύξηση 13%. Συνεπώς, η συμφωνία υπολογίζεται ότι αξίζει $14.7 δισεκατομμύρια.

Οι μετοχές της Zoom, η οποία βγήκε στο χρηματιστήριο το 2019, ανέβηκαν κατά 1.4% στα $361.97 την Παρασκευή, θέτοντας έτσι μία αξία στην Zoom ύψους $106 δισεκατομμυρίων.

Η Zoom ανέβηκε κατά 45% τον τελευταίο χρόνο καθώς οι πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων, που συμπεριλαμβάνουν την Webex της Cisco Systems Inc και την Teams της Microsoft, έχουν δει μία εκτόξευση στην χρήση τους λόγω της πανδημίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.