ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Twitter δοκιμάζει κουμπιά για αρνητικές και θετικές ψήφους

10:50 - 07 Αυγ 2021 | Τεχνολογία
Το Twitter δοκιμάζει κουμπιά για αρνητικές και θετικές ψήφους
Κάποιοι χρήστες του Twitter θα δουν θετικές και αρνητικές ψήφους στα σχόλια, στο πλαίσιο μίας νέας λειτουργίας που δοκιμάζει το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα κουμπιά για τις ψήφους θα είναι αντίχειρες ή βελάκια σύμφωνα με μία εικόνα που δημοσίευσε το Twitter.

Οι αρνητικές ψήφοι δεν θα είναι ορατοί στους χρήστες και δεν θα αλλάξουν την σειρά των απαντήσεων.

Κάποιοι σχολιαστές παρομοιάζουν την κίνηση του Twitter με την χρήση ψήφων του Reddit.

Το ενδιαφέρον του Twitter να επιτρέπει στους χρήστες να ψηφίζουν αρνητικά δοκιμάζεται από πέρυσι με ένα προϊόν του Kayvon Beykpour, ο οποίος έκανε ένα tweet που έλεγε ότι είναι κάτι που εξερευνούν.

Στην ανακοίνωση που έκανε το Twitter τώρα, η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι ένα πλήκτρο που θα δείχνει ότι δεν αρέσει κάτι στους χρήστες, το οποίο είναι γνωστό ως dislike.

Το Reddit απάντησε σε αυτή την ανακοίνωση με ένα gif που έλεγε “ενδιαφέρον”.

Ψηφίζοντας αρνητικά ή θετικά είναι χαρακτηριστικά πολλών ιστοσελίδων, αλλά οι χρήστες είναι αβέβαιοι για το κατά πόσο αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα των αλληλεπιδράσεων στο Twitter.

Ένας συντάκτης σχολίασε ειρωνικά ότι είναι “χαρούμενος που το Twitter παρουσιάζει ένα κουμπί dislike καθώς το μοναδικό πράγμα που δεν έχει αυτή η πλατφόρμα είναι αρκετή περιττή αρνητικότητα”.

Ένας ερευνητής στο Twitter σχολίασε ότι “αυτή η αλλαγή δίνει την δύναμη στους ανθρώπους να εκφράσουν ιδιωτικά την άποψή τους για την ποιότητα των απαντήσεων, χωρίς να ντροπιάζουν δημόσια άλλους και δίνοντας ταυτόχρονα εποικοδομητική κριτική”.

Το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν τις μεμονωμένες απαντήσεις στα tweet τους ώστε οι άλλοι χρήστες να χρειάζεται να κάνουν κλικ αν θέλουν να τις διαβάσουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.