ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λύσεις για την προστασία των «έξυπνων» οικιακών συσκευών

12:29 - 07 Σεπ 2021 | Τεχνολογία
Λύσεις για την προστασία των «έξυπνων» οικιακών συσκευών
Η Kaspersky παρουσιάζει τη νέα της λύση - το Kaspersky Smart Home Security. Το νέο αυτό προϊόν θα βοηθήσει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για προστασία των έξυπνων οικιακών συσκευών τους. Το Kaspersky Smart Home Security παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από ένα ευρύ φάσμα πιθανών απειλών όπως οι βλάβες συσκευών, οι κακόβουλες επιθέσεις, η κεκαλυμμένη παρακολούθηση της δραστηριότητας του χρήστη και πολλές ακόμη. Το προϊόν είναι εγκατεστημένο στον server του τηλεπικοινωνιακού φορέα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει την εφαρμογή σε ένα smartphone για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της ασφάλειας της συσκευής.

Στις μέρες μας παρατηρείται η τάση μετατόπισης από την ύπαρξη επί μέρους έξυπνων συσκευών στη διαμόρφωση ενός οικοσυστήματος από πολλά συνδεδεμένα μεταξύ τους gadget. Ειδικότερα, η αγορά Internet of Things (IoT) συσκευών γνώρισε πρόσφατα πρωτοφανή ανάπτυξη, σημειώνοντας ​αύξηση της τάξης​ του 23,1% το 2020. Η συγκεκριμένη τάση αναδεικνύει την ανάγκη παροχής ολοκληρωμένης προστασίας των συνδεδεμένων οικιακών συσκευών από ένα ευρύ φάσμα απειλών. Το γεγονός αυτό υποστηρίζεται από έρευνα της Nokia, η οποία δείχνει ότι ο αριθμός των επιθέσεων που στοχεύουν στην παραβίαση συνδεδεμένων συσκευών έχει διπλασιαστεί από το προηγούμενο έτος (από 16,17% σε 32,72%). Μια άλλη έκθεση της Kaspersky διαπίστωσε επίσης ότι η πλειονότητα των χρηστών συνδεμένων συσκευών (89%[1]) ανησυχούν για την ασφάλεια των συσκευών τους.

Το νέο προϊόν συνδυάζει πολλές βασικές πτυχές της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από κακόβουλο λογισμικό ή κρυφή παρακολούθηση, καθώς και έλεγχο της περιήγησης στο διαδίκτυο μεταξύ πολλών άλλων. Συγκεκριμένα, η αποτροπή εισβολής απειλών περιλαμβάνει: AV σάρωση αρχείων, αποκλεισμό brute-force επιθέσεων, έλεγχο ύποπτων διευθύνσεων URL και παρακολούθηση θυρών και πρωτοκόλλων διαδικτύου.

Η εργαλειοθήκη ελέγχου ασφαλείας της υπηρεσίας επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν το επίπεδο ασφάλειας του συστήματος και των συσκευών τους. Το προϊόν στέλνει ειδοποίηση σε έναν χρήστη σε περίπτωση που οι κωδικοί πρόσβασης των συσκευών του είναι πολύ αδύναμοι, ενώ ταυτόχρονα παρέχει βοήθεια για την επιλογή ενός νέου και ασφαλούς κωδικού. Επιπλέον, στην εργαλειοθήκη περιλαμβάνεται ο έλεγχος πρωτοκόλλων και ευάλωτων θυρών του διαδικτύου.

Το Kaspersky Smart Home Security παρέχει επίσης στους γονείς τη δυνατότητα να θέτουν περιορισμούς στη χρήση του διαδικτύου για τα παιδιά τους, όπως περιήγηση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της νύχτας ή άλλες ανεπιθύμητες ώρες, καθώς και αποτροπή πρόσβασης σε ακατάλληλους ιστότοπους.

«Βλέπουμε τη δημοτικότητα των έξυπνων οικιακών συσκευών να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Φυσικά, παράλληλα με αυτό, αυξάνεται επίσης ο αριθμός των διαφόρων επιθέσεων που αποσκοπούν στην παραβίαση των συνδεδεμένων συσκευών. Θεωρώντας δεδομένο πως το έξυπνο σπίτι δεν αντιπροσωπεύει απλώς μια προσωρινή τάση αλλά το μέλλον μας, είναι προφανές ότι αυτή η κατηγορία συσκευών απαιτεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν που θα παρέχει συνολική προστασία από ένα ευρύ φάσμα απειλών. Πιστεύουμε ότι το Kaspersky Smart Home Security θα βοηθήσει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση των χρηστών για προστασία των smart home συσκευών τους», σχολιάζει ο Oleg Nevstruev, επικεφαλής Customized & Technology Products Management στην Kaspersky.

«Το νέο μας προϊόν είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης επιτυχημένης συνεργασίας με τηλεπικοινωνιακούς φορείς από όλο τον κόσμο. Σε μια εποχή που εμφανίζονται συνεχώς νέες τεχνολογίες, κατανοούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες μας στον χώρο των τηλεπικοινωνίων. Το νέο προϊόν στόχο έχει να προστατεύσει τους χρήστες και να αναφέρει λεπτομερώς σε κάθε στιγμή τα επίπεδα προστασίας του οικιακού IoT οικοσυστήματος. Ο φορέας πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσει τις συσκευές CPE που έχουν ήδη αναπτυχθεί σε λειτουργίες πελατών, και αυτές οι απαιτήσεις έχουν ληφθεί υπόψη κατά τη διαμόρφωση του τελικού προϊόντος», σχολιάζει ο Alexey Gromyko, επικεφαλής της Global xSP Projects.

Για πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με το Kaspersky Smart Home Security, επικοινωνήστε με το [email protected].

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά της Kaspersky για τις τηλεπικοινωνίες και το Kaspersky Smart Home Security μπορείτε να βρείτε εδώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.