ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίδρυμα Ευγενίδου: Επιστρέφουν οι «Συναντήσεις Επιστήμης»

22:21 - 08 Οκτ 2021 | Τεχνολογία
Ίδρυμα Ευγενίδου: Επιστρέφουν οι «Συναντήσεις Επιστήμης»
Επιστρέφουν δυναμικά οι «Συναντήσεις Επιστήμης» που διοργανώνει φέτος ‒για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά‒ το Ίδρυμα Ευγενίδου. Η αρχή γίνεται όπως πάντα διαδικτυακά, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 και τίτλος της πρώτης αυτής συνάντησης είναι «Μαθηματικά και Σύγχρονη Επιστημονική Σκέψη».

Ο Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, συνομιλεί με δύο επίσης εξέχοντες ομιλητές: τον Ιωάννη Εμμανουήλ, Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, και τον Ευστράτιο Γαλλόπουλο, Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το καλωσόρισμα στην διαδικτυακή αυτή συνάντηση έχει αναλάβει ο Δρ. Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ  ο καθ. Γεώργιος Δάσιος θα ξεκινήσει με την ομιλία του: «Μαθηματικά: Ένα δυναμικό ανθρώπινο κατασκεύασμα». Ακολούθως ο καθ. Ιωάννης Εμμανουήλ θα μιλήσει για τον «Ρόλο της Μαθηματικής Παιδείας για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή» και ο καθ. Ευστράτιος Γαλλόπουλος, για την «Συναρπαστική αλληλεπίδραση Μαθηματικών και Πληροφορικής». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ενδιαφέροντα ερωτήματα θα δώσουν έναυσμα για συζήτηση, όπως:

  • Τι ακριβώς είναι τα Μαθηματικά; Γιατί τα κατασκευάσαμε; Πού τα χρησιμοποιούμε και τι επιτυγχάνουμε με αυτά;
  • Με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει τα Μαθηματικά η σύγχρονη κοινωνία;
  • Ποια είναι η σημασία της ποιοτικής αναβάθμισης της Μαθηματικής εκπαίδευσης;
  • Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των Θεωρητικών Μαθηματικών για την ανάπτυξη των 

Επιστημών και της Τεχνολογίας;

  • Ποια είναι εν τέλει η συναρπαστική σχέση ανάμεσα στα Μαθηματικά, την Τεχνολογία 

   των Υπολογιστών και την Πληροφορική;

Αν λοιπόν όλα αυτά έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον σας, τότε δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την διαδικτυακή συνάντηση, η οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους.


Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής ή ένα τάμπλετ ή ένα κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για να συμμετάσχετε μπορείτε: 

  • Να κάνετε την εγγραφή σας στην διαδικτυακή συζήτηση των «Συναντήσεων Επιστήμης» του Ιδρύματος Ευγενίδου ΕΔΩ,

ή

  • Να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.