ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google λάνσαρε νέο εργαλείο αφαίρεσης φωτογραφιών ανηλίκων

19:09 - 28 Οκτ 2021 | Τεχνολογία
Μια νέα εφαρμογή - εργαλείο αφαίρεσης φωτογραφιών ανηλίκων από την αναζήτηση εισήγαγε η Google, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς, ζητώντας την αφαίρεση φωτογραφιών των παιδιών τους από τα αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα, ο κάθε χρήστης μπορούσε να ζητήσει να αφαιρεθεί η φωτογραφία του και τα προσωπικά του στοιχεία, μόνο εφόσον αυτά ανήκουν σε κατηγορίες όπως «ακατάλληλο, χωρίς συναίνεση» ή «στοιχεία ταυτότητας, ιατρικά στοιχεία, οικονομικά στοιχεία». Πλέον, σε αυτή τη λίστα θα συμπεριλαμβάνονται και οι φωτογραφίες ανηλίκων.

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν να διαχειριστούν κάποιες μοναδικές προκλήσεις online, ειδικά όταν μία φωτογραφία τους είναι αναπάντεχα διαθέσιμη στο ίντερνετ», γράφει η Google στο blog της, συμπληρώνοντας σχετικά: «Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει ώστε να δοθεί στους νέους ανθρώπους περισσότερος έλεγχος για το ψηφιακό αποτύπωμά τους και το πού μπορούν να βρεθούν οι φωτογραφίες τους στην αναζήτηση».

Πώς γίνεται η διαδικασία αφαίρεσης

Μέσω της φόρμας της Google, οι χρήστες μπορούν να βάλουν το URL ή τα αποτελέσματα αναζήτησης στα οποία εμφανίζονται οι φωτογραφίες που θέλουν να σβήσουν. Στη συνέχεια, η εταιρεία εξετάζει το αίτημα και προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες.

Αυτό που διευκρινίζει η Google είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν κατεβαίνουν οι φωτογραφίες από το Ίντερνετ, καλώντας τους χρήστες να επικοινωνήσουν με διαχειριστές ιστοσελίδων που υπάρχει η σχετική δημοσίευση προκειμένου να προχωρήσουν εκείνοι στην αφαίρεση.

Η Google φαίνεται να έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα ενίσχυσης των μέτρων προστασίας παιδιών και εφήβων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο YouTube βγαίνουν μηνύματα που υπενθυμίζουν σε ανηλίκους 13-17 ετών να «κάνουν διάλειμμα» από το Διαδίκτυο ή ότι «είναι ώρα για ύπνο».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.