ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εποχή με…ελληνικό «χρώμα» για το Facebook: Μετονομάζεται σε «Meta» Κύριο

21:53 - 28 Οκτ 2021 | Τεχνολογία
Νέα εποχή με…ελληνικό «χρώμα» για το Facebook: Μετονομάζεται σε «Meta»
Το Facebook αλλάζει και επίσημα «σελίδα».

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης «Connect», ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι η εταιρεία του μετονομάζεται σε «Meta», σε μια προσπάθεια να συμπεριλάβει στο όραμά της την εικονική πραγματικότητα για το μέλλον, αυτό που ο Zuckerberg αποκαλεί «Metaverse».

Ο CEO του -μέχρι πρότινος- Facebook εξήγησε ότι η λέξη «Meta» προέρχεται από την ελληνική λέξη «μετά» (beyond).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, οι σκεπτικιστές επισημαίνουν ότι φαίνεται να είναι μια προσπάθεια αλλαγής θέματος από τα Facebook Papers, ένα θησαυροφυλάκιο εγγράφων που διέρρευσε και αποκάλυψε τους τρόπους, με τους οποίους το Facebook αγνόησε εσωτερικές αναφορές και προειδοποιήσεις για τις βλάβες που δημιούργησε ή μεγέθυνε το κοινωνικό του δίκτυο σε όλο τον κόσμο.

Στην παρουσίασή του, ο Zuckerberg τόνισε πως αναμένει από το Metaverse να φτάσει το όριο των 1 δισ. χρηστών μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Το Metaverse», επισημαίνει ο Zuckerberg, «θα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν, να εργάζονται και να δημιουργούν προϊόντα και περιεχόμενο» σε αυτό που ελπίζει ότι θα είναι ένα νέο οικοσύστημα που θα δημιουργήσει «εκατομμύρια» θέσεις εργασίας.

Εξηγώντας το rebrand, ο Zuckerberg είπε ότι το όνομα «Facebook» δεν περιλαμβάνει πλέον «όλα όσα κάνουμε». Εκτός από το κύριο κοινωνικό του δίκτυο, το νέο εγχείρημα περιέχει πλέον το Instagram, το Messenger, τα ακουστικά Quest VR, την πλατφόρμα Horizon VR και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, η αλλαγή ονόματος ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη εστίασή του στο Metaverse, το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες συνδυασμού τεχνολογιών εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας εντός μίας νέας διαδικτυακής «σφαίρας».

«Σήμερα μάς βλέπουν ως εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης», είπε ο Zuckerberg. «Αλλά στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Σκέφτομαι πολύ για την “ταυτότητά” μας καθώς ξεκινάμε αυτό το επόμενο κεφάλαιο. Το Facebook είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα προϊόντα στην ιστορία του κόσμου», δήλωσε ο Zuckerberg.

«Το Metaverse είναι ο νέος τρόπος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το νέο όνομα, «για μένα, συμβολίζει ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να χτίσουμε», είπε.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στην προσωπική σελίδα του Zuckerberg στο Facebook, ο τίτλος εργασίας του άλλαξε σε: «Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Meta».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:47 - 29 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.