ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προ των ελληνικών «πυλών» το δορυφορικό internet του Έλον Μασκ Κύριο

15:55 - 01 Νοε 2021 | Τεχνολογία
Προ των ελληνικών «πυλών» το δορυφορικό internet του Έλον Μασκ
«Πράσινο» φως για τη λειτουργία του δορυφορικού internet ευρείας χρήσης στην Ελλάδα, άναψε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που συνυπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας (1/11) ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ειδικότερα, η υπ’ αρ.57/ΦΕΚ Β’ 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση:

- επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών και

- θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες internet μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.

{https://twitter.com/Pierrakakis/status/1455114472180404224}

Μετά και από την απόφαση αυτή, ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για τα συστήματα της Starlink του Έλον Μασκ (φωτο), που μπορούν πλέον να ξεκινήσουν να παρέχουν τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες τους, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο χώρο της παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα.

Το δορυφορικό internet του Μασκ προσφέρει ταχύτητες έως 100 Mbps και προορίζεται κυρίως για απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς από επίγεια δίκτυα.

«Είναι πολύ σημαντικό για περιοχές που δεν έχουν καλή κάλυψη» είχε τονίσει σχετικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η Starlink σχεδιάζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα πιθανώς και εντός του 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 01 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.