ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook καταργεί το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου

22:03 - 02 Νοε 2021 | Τεχνολογία
Το Facebook καταργεί το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου
Το Facebook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, το οποίο θα μπορούσε να αναγνωρίζει αυτόματα άτομα σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται στο κοινωνικό δίκτυο.

Με αυτή την απόφαση, σηματοδοτείται μια τεράστια αλλαγή τόσο για τη βιομηχανία της τεχνολογίας όσο και για την ίδια την εταιρεία, που είναι γνωστή για τη συλλογή τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων μέσω των δισεκατομμυρίων χρηστών της.

Το Facebook, το οποίο άλλαξε το όνομά του σε Meta στα τέλη Οκτωβρίου, ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να διαγράψει τα δεδομένα, που είχε συγκεντρώσει μέσω της χρήσης αυτού του λογισμικού, το οποίο σχετίζεται με πρόσωπα πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων.

Σύμφωνα με το CNN, η κίνηση, που ανακοινώθηκε σε μια ανάρτηση ιστολογίου που συντάχθηκε από τον αντιπρόεδρο τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, Jerome Pesenti, έρχεται καθώς η εταιρεία ελέγχεται ευρέως για τις πιθανές βλάβες των κοινωνικών της πλατφορμών στον πραγματικό κόσμο, μετά τη διαρροή εκατοντάδων εσωτερικών εγγράφων.

Ο Pesenti έγραψε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο θα κλείσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου του τις επόμενες εβδομάδες «ως μέρος μιας κίνησης σε όλη την εταιρεία για περιορισμό της χρήσης αναγνώρισης προσώπου στα προϊόντα μας».

Το Facebook θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στα προϊόντα του -από κοινωνικά δίκτυα έως ένα φουτουριστικό ζευγάρι γυαλιά λήψης φωτογραφιών- στο μέλλον.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, εξακολουθούμε να βλέπουμε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ως ένα ισχυρό εργαλείο, π.χ. για άτομα που χρειάζονται να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους ή να αποτρέψουν την απάτη και την πλαστοπροσωπία», δήλωσε ο Pesenti.

Στην ανάρτησή του, ο Pesenti επεσήμανε, ακόμη, τις ανησυχίες του σχετικά με την καταλληλότητα της τεχνολογίας, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο καθώς χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, αλλά, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, ρυθμίζεται ελάχιστα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 02 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.