ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meta: Πώς θα πιάνουμε αντικείμενα στο metaverse (video)

19:45 - 23 Νοε 2021 | Τεχνολογία
Meta: Πώς θα πιάνουμε αντικείμενα στο metaverse (video)
Ένα νέο βίντεο δείχνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Facebook, πλέον Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ να "πιάνει" αντικείμενα στην εικονική πραγματικότητα, χάρη στη νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται με σκοπό να φέρει το άγγιγμα στο metaverse.

Ο Ζούκερμπεργκ δημοσίευσε ένα βίντεο που τον δείχνει να δοκιμάζει «γάντια με τεχνολογία αφής» για να κάνει πράγματα όπως να ρίχνει ζάρια, να παίζει Jenga και σκάκι, να κάνει χειραψία και να χαιρετάει με γροθιά.

«Η ομάδα των Reality Labs της Meta εργάζεται πάνω σε γάντια με τεχνολογία αφής για να δημιουργήσει μια ρεαλιστική αίσθηση αφής στο μετασύμπαν», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο. «Μια μέρα θα μπορείς να νιώσεις την υφή και την πίεση όταν αγγίζεις εικονικά αντικείμενα».

Τα γάντια παρακολουθούν τα χέρια του χρήστη για να προσδιορίσουν πού βρίσκονται σε μια σκηνή εικονικής πραγματικότητας και εάν και πώς μπορεί να έρχονται σε επαφή με ένα εικονικό αντικείμενο, σύμφωνα με δελτίο της Meta που εκδόθηκε την Τρίτη. Στη συνέχεια, τα γάντια προσομοιώνουν αισθήσεις όπως η πίεση, υφή και δόνηση για να αναδημιουργήσουν την αίσθηση των αντικειμένων στην εικονική πραγματικότητα.

Η εταιρεία εργάζεται πάνω στα γάντια εδώ και επτά χρόνια, σημειώνοντας στην ανακοίνωση ότι το έργο "ξεκίνησε ως μια πολύ ψηλή μπαλιά, αλλά είναι όλο και πιο εφικτό καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να ολοκληρώνουμε την έρευνα".

«Η κατασκευή αυτών των γαντιών είναι μια πρόκληση που απαιτεί την εφεύρεση εντελώς νέων τομέων επιστημονικής έρευνας», αναφέρει η ανακοίνωση. «Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα στάδια αυτής της έρευνας, στόχος μας είναι μια μέρα να συνδυάσουμε τα γάντια με το σετ μικροφώνου-ακουστικού VR για μια καθηλωτική εμπειρία, όπως το να παίζετε σε μια συναυλία ή ένα παιχνίδι πόκερ στο metaverse, και τελικά αυτά να δουλέψουν μαζί με τα έξυπνα γυαλιά AR."

Ένα ξεχωριστό βίντεο, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της Meta στο Facebook τη Δευτέρα, δείχνει επίσης αυτά τα γάντια σε δράση. Στο κλιπ, ένα άτομο πετάει και πιάνει εικονικά μια μπάλα και συναντιέται με ένα άλλο άτομο στην εικονική πραγματικότητα για να παίξει παιχνίδια όπως Jenga και μάχη με τον αντίχειρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.