ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2021-Η δημοφιλέστερη λέξη

10:46 - 08 Δεκ 2021 | Τεχνολογία
Google: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2021-Η δημοφιλέστερη λέξη
Λέξεις που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού και τη νέα πραγματικότητα που επέβαλε στην καθημερινότητά μας, καθώς και εγκλήματα και θανάτους που συγκλόνισαν αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στο Google το 2021.

Στην κορυφή των αναζητήσεων των Ελλήνων στη λίστα Year in Search της Google βρίσκεται η λέξη «eClass» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφού η τηλεκπαίδευση έγινε καθημερινότητα για μεγάλο διάστημα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ακολουθούν τα survivor spoiler, edupass.gov.gr, self testing.gov.gr, Euro2020, κρούσματα σήμερα, Mad Clip, Σασμός, πιστοποιητικό εμβολιασμού, Δημήτρης Λιγνάδης.

Σχετικά με τον κορονοϊό, οι Έλληνες αναζήτησαν πληροφορίες για λέξεις-κλειδιά όπως τα self-testing.gov.gr, κρούσματα σήμερα, πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test, νέα μέτρα, freedom pass, πρόληψη της covid-19, Astrazeneca, σχολική κάρτα covid-19.

Στη λίστα με τις διασημότητες για τις αναζητήσεις από τη Google πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Λιγνάδης, Πέτρος Φιλιππίδης, Στέφανος Τσιτσιπάς, Ηλιάνα Αραβή, Γιώργος Κιμούλης, Μαρία Σάκκαρη, Τάσος Ξιαρχό, Μένιος Φουρθιώτης, Σοφία Μπεκατώρου, Lamanif.

Στην κατηγορία «διάσημοι που έφυγαν από τη ζωή» οι Έλληνες αναζήτησαν πληροφορίες για τους Mad Clip, Φώφη Γεννηματά, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Καραϊβάζ, Τόλη Βοσκόπουλο, Δήμητρα της Μυτιλήνης, DMX, Τάκη Μουσαφίρη, πρίγκιπα Φίλιππο της Αγγλίας, Γκέλυ Μαυροπούλου.

Όσον αφορά την επικαιρότητα, οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τη Google για να αναζητήσουν ειδήσεις και πληροφορίες για Γλυκά Νερά, Απογραφή 2021, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, Φωτιά, Επίδομα θέρμανσης, Νέα μέτρα, Ψηφιακή μέριμνα, Σεισμό Τώρα, Βαρυμπόμπη και Mad Clip τροχαίο.

Στα αθλητικά γεγονότα, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται το Euro2020, η Super League,το ΝΒΑ, το Rolland Garros, το Champions League, η Premier League, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρέθηκαν μόλις στην 8η θέση. Στη δεκάδα είναι και τα Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ (7), Ολυμπιακός εναντίον Άρη (9) και Copa America (10).

Στο «Τι είναι», η πρωτιά ανήκει στο Άσπεργκερ, στο οποίο αναφέρθηκαν φέτος Έλληνες και ξένοι διάσημοι, ενώ ακολουθούν αναζητήσεις, όπως ειλεός και μυοκαρδίτιδα, ΚΕΘΕΑ και Ταλιμπάν και άλλα θέματα που πήγαν χέρι-χέρι με την επικαιρότητα (σ.σ. τι είναι CRP, ΛΟΑΤΚΙ, νηπιοτροφείο, ισχαιμικό επεισόδιο, Τριώδιο).
 
Στη λίστα «Πότε» κυριαρχούν πρακτικά ερωτήματα για την πανδημία, καθώς και αναζητήσεις… απόδρασης! Σ’ αυτήν αποτυπώνονται ερωτήματα όπως πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση, πότε είναι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, πότε ανοίγουν τα μαγαζιά, τα κομμωτήρια, πότε πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου, πότε ανοίγει το λιανεμπόριο, πότε είναι η Black Friday, το Χάλογουιν και πότε ανοίγει το Τριώδιο

Τέλος, για τα τηλεοπτικά, οι αναζητήσεις στη Google, με την εξαίρεση του Squid Game, περιλαμβάνουν σειρές και reality όπως Survivor, Σασμός, Η γη της Ελιάς, Έξαψη, Σιωπηλός Δρόμος, Η Φάρμα, GNTM4.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 08 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.