ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις φορητών συσκευών τις γιορτές

09:12 - 05 Ιαν 2022 | Τεχνολογία
Apple: Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις φορητών συσκευών τις γιορτές
«Χρυσωρυχείο» αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι γιορτές για την Apple, καθώς πούλησε 27 εκατομμύρια της τελευταίας έκδοσης των AirPods της, φτάνοντας συνολικά τα 90 εκατομμύρια το τελευταίο εορταστικό τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της Apple Μινγκ-Τσι Κουό της TFI Asset Management Limited, οι πωλήσεις αυτές θα μεταφραστούν σε 20% αύξηση ετήσιων εσόδων στην αγορά φορητών συσκευών της Apple.

Η έκθεση του Κουό έρχεται πριν από μια σπουδαία χρονιά για την αγορά φορητών συσκευών της Apple. Εκτός από μια νέα έκδοση των AirPods Pro, που ο Κουό είπε ότι θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, η Apple αναμένεται να αποκαλύψει το σετ ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας που φημολογείται εδώ και καιρό. Ενώ το iPhone εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό και κερδοφόρο προϊόν της, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δημοφιλές οικοσύστημα hardware αξεσουάρ γύρω από το τηλέφωνο.

Η Apple δεν αναφέρει ξεχωριστά στοιχεία για τα έσοδα από το κάθε wearable της, αλλά τα AirPods είναι ένα σημαντικό μέρος της κατηγορίας «Άλλα προϊόντα», η οποία περιλαμβάνει άλλα αξεσουάρ, όπως θήκες iPhone και καλώδια φόρτισης. Η Apple κατέγραψε σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την κατηγορία «Άλλα προϊόντα» το εορταστικό τρίμηνο του 2020. Θα είναι ένας αριθμός που θα αποτελέσει μέτρο σύγκρισης όταν θα ανακοινώσει τα κέρδη της για το τελευταίο τρίμηνο τις επόμενες εβδομάδες.

Έρχονται και νέα προϊόντα

Η Apple κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση των «κανονικών» AirPods το περασμένο φθινόπωρο που προσφέρει πολλές από τις ίδιες δυνατότητες που υπάρχουν στο μοντέλο Pro, εκτός από την ακύρωση θορύβου. Υπάρχουν πλέον τέσσερα μοντέλα AirPods για να διαλέξετε, με κόστος από 129 έως 549 δολάρια.

Ο Κουό είπε ότι η επόμενη έκδοση των AirPods Pro που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο θα περιλαμβάνει μια νέα σχεδίαση, μια θήκη που θα βγάζει ειδικό ήχο αν τη χάσετε και καλύτερο ήχο για streaming μουσικής. Αναμένει ότι η Apple θα πουλήσει έως και 20 εκατομμύρια μονάδες του νέου μοντέλου AirPods Pro φέτος.

Όσον αφορά άλλες φορητές συσκευές, το Bloomberg ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι το σετ ακουστικών AR της Apple θα μπορούσε να παρουσιαστεί μέχρι και την Άνοιξη και να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.