ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intel: Προχωρά σε επένδυση $20 δισ. για εργοστάσια παραγωγής τσιπ

14:18 - 21 Ιαν 2022 | Τεχνολογία
Intel: Προχωρά σε επένδυση $20 δισ. για εργοστάσια παραγωγής τσιπ
Η Intel θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια σε δύο νέα εργοστάσια στο Οχάιο για την παραγωγή προηγμένων τσιπ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, το πρώτο βήμα προς την κατασκευή ενός "mega-site", που μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ εργοστάσια παραγωγής τσιπ κόστους 100 δισ. δολαρίων.

'Οπως αναφέρει το Reuters, η σχεδιαζόμενη επένδυση περιλαμβάνει 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και 7.000 θέσεις εργασίας του κατασκευαστικού  τομέα, έκτασης 1.000 στρεμμάτων στην κομητεία Licking, λίγο έξω από το Κολόμπους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Πατ Γκέλσινγκερ προχωρά τα σχέδια για επέκταση της εταιρείας, ιδίως στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επιδιώκει να αναθερμάνει τον ανταγωνισμό με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές αλλά και να ανταποκριθεί στην παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ.

"Αυτά τα εργοστάσια θα δημιουργήσουν ένα νέο επίκεντρο για την προηγμένη παραγωγή τσιπ στις ΗΠΑ, το οποίο θα ενισχύσει την εγχώρια εργαστηριακή παραγωγή της Intel", ανέφερε ο Γκέλσινγκερ σε δήλωσή του.

Οι κατασκευαστές τσιπ προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγή τους αφού οι κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, από τα αυτοκίνητα μέχρι τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, αντιμετώπισαν ελλείψεις. Η Intel προσπαθεί επίσης να ανακτήσει τη θέση της ως κατασκευάστριας των μικρότερων και ταχύτερων τσιπ από την TSMC, η οποία εδρεύει στην Ταϊβάν.

Παρόλα αυτά, τα σχέδια της Intel για νέα εργοστάσια δεν θα ανακουφίσουν την τρέχουσα κρίση της ζήτησης, επειδή τέτοια συγκροτήματα χρειάζονται χρόνια για να κατασκευαστούν. Ο Γκέλσινγκερ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει ότι οι ελλείψεις τσιπ θα διαρκέσουν μέχρι το 2023.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.