ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «πατέρας» του PlayStation σνομπάρει το Metaverse

20:16 - 24 Ιαν 2022 | Τεχνολογία
Ο «πατέρας» του PlayStation σνομπάρει το Metaverse
Ο Ken Kutaragi, ο άνθρωπος που εφηύρε το PlayStation, δήλωσε πως δεν εντυπωσιάζεται από το metaverse.

Το πρώην στέλεχος της Sony, ο οποίος είναι γνωστός και ως «πατέρας του PlayStation», είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι δεν βλέπει να αποκτά μεγάλη αξία το metaverse.

«Το να βρίσκεσαι στον πραγματικό κόσμο είναι πολύ σημαντικό, αλλά το μετασύμπαν έχει να κάνει με το να γίνει σχεδόν πραγματικό στον εικονικό κόσμο και δεν μπορώ να δω το νόημα να το κάνω», είπε ο Kutaragi.

«Θα προτιμούσατε να είστε ένα κομψό avatar αντί να είστε ο πραγματικός σας εαυτός; Αυτό ουσιαστικά δεν διαφέρει από ανώνυμα board sites», πρόσθεσε.

Ο Kutaragi είπε ότι τα ακουστικά εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που σχετίζονται με την τεχνολογία metaverse αποτελούν τρωτό σημείο.

«Τα ακουστικά απομονώνουν από τον πραγματικό κόσμο και δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό», είπε προσθέτοντας: «Τα ακουστικά είναι απλά ενοχλητικά».

Ο Kutaragi δεν είναι το μόνο μέλος της βιομηχανίας του gaming, που εκφράζει σκεπτικισμό για το metaverse.

Ο ιδρυτής της Evernote, Phil Libin, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την τεχνολογία του metaverse, του θυμίζει την κομμουνιστική προπαγάνδα που είχε δημιουργηθεί στο βωμό εξάπλωσης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:59 - 24 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.