ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Nintendo Switch ξεπέρασε το Wii, αλλά αναγκαστικά... φρενάρει

20:46 - 03 Φεβ 2022 | Τεχνολογία
Το Nintendo Switch ξεπέρασε το Wii, αλλά αναγκαστικά... φρενάρει
Οι πωλήσεις της κονσόλας Nintendo Switch έχουν ξεπεράσει το Wii, αλλά η παγκόσμια έλλειψη τσιπ ανάγκασε τον ιαπωνικό κολοσσό του gaming να μειώσει την πρόβλεψή του για τη συνέχεια.

Η Nintendo έχει πουλήσει 103,54 εκατομμύρια Switch από την κυκλοφορία του στις αρχές του 2017 και πλέον έχει υπερβεί τα 101,63 εκατομμύρια Wii που πουλήθηκαν από την κυκλοφορία του το 2006. Η εταιρεία δεν παράγει πλέον το Wii και έχει επικεντρωθεί στο Switch.

Ωστόσο, την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στους εννέα μήνες έως το τέλος Δεκεμβρίου, πούλησε 18,95 εκατομμύρια μονάδες του Switch, το οποίο περιλαμβάνει το φορητό Switch Lite. Αυτό σηματοδοτεί πτώση 21,4% από έτος σε έτος.

Πρόσθεσε ότι τώρα αναμένει να πουλήσει 23 εκατομμύρια μονάδες του Switch κατά το οικονομικό έτος που θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαρτίου, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 24 εκατομμύρια.

Η Nintendo, όπως πολλές άλλες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, αντιμετωπίζει έλλειψη εξαρτημάτων, ιδίως ημιαγωγών που τροφοδοτούν τις συσκευές της.

«Οι προοπτικές για τους ημιαγωγούς και άλλα εξαρτήματα παραμένουν αβέβαιες από την αρχή αυτού του οικονομικού έτους και οι καθυστερήσεις διανομής παραμένουν ανεπίλυτες, επομένως η παραγωγή και τα logistics συνεχίζουν να επηρεάζονται», δήλωσε η Nintendo.

Η έλλειψη ημιαγωγών σημαίνει ότι η Nintendo δεν μπορεί να παράγει αρκετές κονσόλες για να καλύψει τη ζήτηση για το Switch.

Η περικοπή έρχεται αφότου η Sony μείωσε την Τετάρτη τις προβλέψεις πωλήσεων του PlayStation 5 για ολόκληρο το έτος από 14,8 εκατομμύρια μονάδες σε 11,5 εκατομμύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.