ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meta: Παρελθόν το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη;

19:10 - 07 Φεβ 2022 | Τεχνολογία
Meta: Παρελθόν το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη;
Το Facebook και το Instagram ενδέχεται να κλείσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε η μητρική εταιρεία Meta.

Το ζήτημα αφορά τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς δεδομένων που εμποδίζουν τη Meta -την εταιρεία που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Facebook- να μεταφέρει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται δεδομένα Ευρωπαίων σε διακομιστές, που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Στην ετήσια έκθεσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Meta προειδοποίησε ότι εάν δεν υιοθετηθεί νέο πλαίσιο και η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το τρέχον μοντέλο συμφωνιών, πιθανότατα θα πρέπει να αποχωρήσει από την γηραιά ήπειρο.

Η Meta δήλωσε ότι η επεξεργασία δεδομένων χρηστών είναι ζωτικής σημασίας για τη στόχευση των επιχειρήσεων και των διαφημίσεων.

«​Εάν δεν είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε δεδομένα μεταξύ χωρών και περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ή εάν περιοριζόμαστε στο να μοιραζόμαστε δεδομένα μεταξύ των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, αυτό θα επηρέαζε την ικανότητά μας να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με τον τρόπο με τον οποίο γνωρίζουμε ή με την ικανότητά μας να στοχεύουμε διαφημίσεις», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Meta διευκρίνισε ότι πιστεύει πως θα μπορέσει να καταλήξει σε νέα συμφωνία φέτος, αλλά αν δεν το κάνει, τότε «πιθανότατα δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων του Facebook και του Instagram, στην Ευρώπη».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:14 - 07 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.