ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές επενδύσεις στο R&D από τη Daikin

14:24 - 21 Φεβ 2022 | Τεχνολογία
Σημαντικές επενδύσεις στο R&D από τη Daikin
Η Daikin, με στόχο την αναζήτηση πρωτοποριακών λύσεων που σχετίζονται με τον αέρα που αναπνέουμε και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προσκλήσεις της εποχής, όπως η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του ενεργειακού κόστους, επενδύει σταθερά στην Έρευνα και την Καινοτομία με την ίδρυση ενός νέου πρωτοποριακού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Στο ίδιο πλαίσιο, έχει ήδη ανακοινωθεί από την εταιρεία η δημιουργία ενός νέου, φιλικού προς το περιβάλλον και ενεργειακά ουδέτερου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στο Zwijnaarde στο Βέλγιο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2024. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, τα γραφεία θα είναι περίπου 13.000 τ.μ. και θα παρέχουν χώρο για περίπου 500 υπαλλήλους. Περίπου 380 εργαζόμενοι αναμένεται να απασχοληθούν στο νέο Κέντρο Ανάπτυξης EMEA έως το 2025. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

 Σημαντικοί πόροι θα δαπανηθούν και για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανάπτυξης (EDC) της Daikin που στοχεύει, μέσα από το ερευνητικό του έργο, να εδραιώσει τη θέση της εταιρείας, ως πρωτοπόρο στην έρευνα και ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς θέρμανσης, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις HVAC-R που ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Με εκτεταμένη εμπειρία στην ανάπτυξη των πιο πρόσφατων λύσεων θέρμανσης, το EDC λειτουργεί επί του παρόντος ως το βασικό κέντρο ανάπτυξης της Daikin για τη δοκιμή και τη δημιουργία νέων τεχνολογιών και προϊόντων θέρμανσης για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMΑA).

Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου, η Daikin έχει επενδύσει σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογία και υποδομές, ενώ αναβαθμίζει συνεχώς τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις με νέους χώρους δοκιμών υψηλής τεχνολογίας. Επίσης, το EDC διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην έρευνα και ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών λύσεων που διαφέρουν από τις παραδοσιακές λύσεις θέρμανσης, απαντώντας έτσι στις προκλήσεις που δημιουργεί η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η αστικοποίηση.

Τέλος, αναπόσπαστο κομμάτι της δέσμευσης της εταιρείας να δημιουργεί πρωτοποριακές λύσεις είναι ο σχεδιασμός βιώσιμων και ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων. Προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη από το 2010, η Daikin έγινε ο πρώτος κατασκευαστής και παραγωγός HVAC-R που καθιέρωσε την εποχιακή απόδοση: μια πρωτοποριακή μέθοδο για την ανάπτυξη και χρήση τεχνολογιών με μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση στα προϊόντα της, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.