ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Smartphones: Νέα τάση η αναδιπλούμενη οθόνη- Ήρθε για να μείνει;

20:02 - 14 Μαρ 2022 | Τεχνολογία
Smartphones: Νέα τάση η αναδιπλούμενη οθόνη- Ήρθε για να μείνει;
Υπό ραγδαίο μετασχηματισμό βρίσκεται η παγκόσμια αγορά τεχνολογίας, με την πανδημία να δημιουργεί νέες ανάγκες στους καταναλωτές, οι οποίες θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης. Οι ίδιοι οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί από τις συσκευές τους, οι οποίες τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον, θα καλούνται να εκτελέσουν ακόμη περισσότερες λειτουργίες καθημερινά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ABI Research, έως το 2030 ένα στα δέκα smartphones, που θα πωλούνται παγκοσμίως, θα έχει αναδιπλούμενη οθόνη. Η δημοτικότητα των λεγόμενων foldable smartphones θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, καθώς πλέον τα “έξυπνα” κινητά εξελίσσονται σε “συσκευές-πολυεργαλεία”.

Η άνοδος του 5G, η έκρηξη της υιοθέτησης υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, η άνοδος του metaverse είναι μερικές μόνο από τις πολλές αλλαγές στον ορίζοντα, που είναι ενδεικτικές του συνδεδεμένου κόσμου που ξημερώνει, σύμφωνα με την ABI Research.

“Η προσθήκη πιο καινοτόμων σχεδίων, η βελτιωμένη λειτουργικότητα και η εξέλιξη στις εμπειρίες της συσκευής θα οδηγήσουν σε αύξηση της δημοτικότητας των foldable smartphones, παρά τις σχετικά υψηλές τιμές διάθεσης τους”, αναφέρει η εταιρεία.

Μάλιστα, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα foldable smartphones θα παίξουν κομβικό ρόλο στην τόνωση των πωλήσεων συσκευών παγκοσμίως, καθώς αποτελούν συσκευές ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους έμπειρους και υψηλού επιπέδου χρήστες.

Σε άνοδο οι πωλήσεις

Με τις εκτιμήσεις της ABI Research συμφωνεί και η εταιρεία Canalys, η οποία προβλέπει ότι οι πωλήσεις των λεγόμενων foldable, ήτοι αναδιπλούμενων, smartphones, θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2024 αναμένεται ότι στη διεθνή αγορά θα διατεθούν 30 εκατ. αναδιπλούμενες συσκευές smartphones.

Ήδη, οι πωλήσεις των κινητών με πτυσσόμενη οθόνη αυξήθηκαν κατά 148% από έτος σε έτος το 2021, ενώ οι συνολικές πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά smartphones διευρύνθηκαν μόνο κατά 7%. Οι αποστολές πτυσσόμενων smartphones προβλέπεται να αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 53% μεταξύ 2021 και 2024, οπότε θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ., σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Canalys.

Η κατηγορία των foldable smartphones εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό CAGR, της τάξης του 122%, μεταξύ 2019, χρονιάς που κυκλοφόρησαν τα πρώτα αναδιπλούμενα προϊόντα και 2024. Στην αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών smartphones, παγκόσμιο προβάδισμα σε επίπεδο πωλήσεων, σύμφωνα με την Canalys, είχε το 2021 η Samsung, με πωλήσεις 8,9 εκατ. foldable smartphones.

Ως αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά αναδιπλούμενων smartphones αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα. “Οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphones ετοιμάζονται να διασταυρώσουν πυρά στην κατηγορία των αναδιπλούμενων συσκευών, η οποία θα γίνει ζωτικό μέρος των στρατηγικών υψηλών προδιαγραφών και της εταιρικής επωνυμίας τους”, εκτιμά η Canalys. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.