ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meta: Μαζεμένες αποχωρήσεις επιστημόνων με εξειδίκευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

19:35 - 01 Απρ 2022 | Τεχνολογία
Meta: Μαζεμένες αποχωρήσεις επιστημόνων με εξειδίκευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Meta, μητρική του Facebook έχασε φέτος μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες της πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την στροφή της προς το metaverse.

Τουλάχιστον τέσσερα εξέχοντα μέλη της Meta AI έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το CNBC. Οι επιστήμονες είναι από τους κορυφαίους της εταιρείας, καθώς έχουν δημοσιεύσει δεκάδες ακαδημαϊκές εργασίες σε παγκοσμίου φήμης περιοδικά και έχουν κάνει πολλές ανακαλύψεις που η Meta χρησιμοποίησε για να βελτιώσει το Facebook και το Instagram.

Ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν από την εταιρεία είναι ο Edward Grefenstette, ένας ερευνητής που ηγήθηκε των προσπαθειών της Meta σε έναν κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης γνωστό ως ενισχυτική μάθηση.

Ο Heinrich Kuttler, ένας από τους διευθυντές μηχανικής έρευνας της Meta AI, έφυγε επίσης τις τελευταίες εβδομάδες για να ενταχθεί στο Inflection AI, μια start-up που δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή της DeepMind, Mustafa Suleyman και τον δισεκατομμυριούχο LinkedIn, Reid Hoffman. Ο Kuttler εντάχθηκε στη Meta τον Ιανουάριο του 2019 αφού πέρασε πάνω από δύο χρόνια στο DeepMind.

Μια άλλη πρόσφατη αποχώρηση είναι ο Ahmad Beirami, ο οποίος άφησε τη θέση του ως ερευνητή στη Meta τον Ιανουάριο και εντάχθηκε στην Google με τον ίδιο ρόλο.

Ένας αριθμός άλλων στελεχών της Meta AI είτε αποχώρησε είτε αναμένεται να φύγει τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε στο CNBC άτομο που γνωρίζει το θέμα, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμο λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος. Πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αποχωρούν.

«Μερικοί άνθρωποι μεταπηδούν σε ένα άλλο μεγάλο εργαστήριο γιατί πιστεύουν ότι θα προωθήσει καλύτερα την καριέρα ή την ερευνητική τους ατζέντα», είπε η πηγή.

Ο επικεφαλής επιστήμονας τεχνητής νοημοσύνης της Meta, Yann LeCun, ο οποίος ίδρυσε το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας το 2013 μετά από ένα δείπνο στο σπίτι του Zuckerberg, είπε στο CNBC μέσω email ότι «οι άνθρωποι έχουν αλλάξει ενδιαφέροντα και προχωρούν».

Το metaverse ανοίγει ευκαιρίες και πολλοί επιστήμονες βρίσκουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με καινούρια πράγματα και σε εταιρείες με μικρότερη φθορά από τη Meta, που παρά τη μετονομασία της δεν είναι εύκολο να απαλλαγεί πλήρως από το... ένοχο παρελθόν του facebook.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.