ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Meta θα δοκιμάσει την πώληση εικονικών αγαθών στο metaverse

08:39 - 13 Απρ 2022 | Τεχνολογία
H Meta θα δοκιμάσει την πώληση εικονικών αγαθών στο metaverse
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θέλει να διευκολύνει τους ανθρώπους να... ξοδεύουν και να κερδίζουν χρήματα στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Horizon Worlds, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου της εταιρείας για τη δημιουργία ενός «metaverse».

Ο δισεκατομμυριούχος γνωστοποίησε ότι η Meta δοκιμάζει νέα εργαλεία που επιτρέπουν στους δημιουργούς να πουλούν εικονικά περιουσιακά στοιχεία και εμπειρίες στους κόσμους που χτίζουν στο Horizon.

«Η δυνατότητα πώλησης εικονικών αντικειμένων και η πρόσβαση σε πράγματα μέσα στον κόσμο είναι ένα νέο μέρος της εξίσωσης του ηλεκτρονικού εμπορίου συνολικά. Θα ξεκινήσουμε να το τεστάρουμε με περιορισμένους δημιουργούς και θα δούμε πώς θα πάει, αλλά φαντάζομαι ότι όσο περνάει ο καιρός θα το επεκτείνουμε», δήλωσε.

Τι είναι το Horizon Worlds;

Το Horizon Worlds (πρώην Facebook Horizon) είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν και να εξερευνούν εικονικούς κόσμους.

Η Meta κυκλοφόρησε το παιχνίδι στα VR ακουστικά Oculus στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά δεν το έχει ακόμη κυκλοφορήσει παγκοσμίως.

Τους τελευταίους μήνες, εταιρείες και ιδιώτες έχουν αγοράσει τα πάντα, από έργα τέχνης έως ακίνητα, σε εικονικούς κόσμους σε πλατφόρμες όπως το Decentraland και το The SandBox. Ο σταρ της χιπ χοπ Snoop Dogg αγόρασε εικονική γη και ένας θαυμαστής πλήρωσε 450.000 δολάρια τον Δεκέμβριο για να αγοράσει ένα οικόπεδο δίπλα του στο The Sandbox.

Η αγορά και η πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν ήταν προηγουμένως δυνατή στο Horizon Worlds, αλλά η εταιρεία συνειδητοποιεί ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω κέρδους στο metaverse. Πράγματι, η Citi Bank εκτιμά ότι η οικονομία του metaverse θα μπορούσε να έχει αξία μεταξύ 8 τρισεκατομμυρίων και 13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030.

«Το metaverse, καθώς από τη φύση του δεν περιορίζεται από τον φυσικό χώρο, θα φέρει ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά δημιουργών και επιχειρήσεων να κυνηγήσουν το πάθος τους και να βιοποριστούν από αυτό», αναφέρει η Meta.

Επιβραβεύεται και η προσπάθεια

Εκτός από τις αγορές μέσα στο διαδικτυακό περιβάλλον, ορισμένοι δημιουργοί στις ΗΠΑ θα πληρωθούν επίσης απευθείας από τη Meta για τις προσπάθειές τους.

«Ουσιαστικά απλώς δημιουργούμε κάποια κεφάλαια για να τους αποζημιώσουμε και να ανταμείψουμε τους ανθρώπους που κάνουν καταπληκτική δουλειά εδώ στο Horizon», είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Τα μπόνους θα βασίζονται σε μηνιαία προγράμματα επίτευξης στόχων, όπου οι δημιουργοί πληρώνονται στο τέλος του μήνα για την πρόοδό τους.

Η Meta είπε ότι οι δημιουργοί θα ανταμειφθούν για την κατασκευή κόσμων που «προσελκύουν (τους χρήστες) για περισσότερη ώρα». Η εταιρεία συμπλήρωσε ότι ενδέχεται τα κριτήρια να διαφοροποιηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Η Meta ξεκίνησε ένα ταμείο Horizon Creators Fund 10 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο. Δεν είναι σαφές πόσα επιπλέον χρήματα διαθέτει για να πληρώσει τους δημιουργούς στο Horizon Worlds ή πόσα δυνητικά μπορεί να κερδίσει κάθε δημιουργός.

Ο Ματ Ναβάρα, σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε στο CNBC ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά για το πώς θα χρησιμοποιηθεί και πόσο δημοφιλής θα γίνει αυτή η εκδοχή του metaverse από τη Meta.

«Η ενεργοποίηση των εργαλείων δημιουργίας εσόδων από τη Meta είναι μια έξυπνη κίνηση που βοηθά στην έναρξη κάποιου είδους οικονομίας δημιουργών στο metaverse. Αλλά για τις περισσότερες μάρκες και δημιουργούς, το metaverse θα παραμείνει κάτι που πρέπει να παρακολουθούν στενά στο εγγύς μέλλον», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.