ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Mastodon τράβηξε κόσμο από το Twitter του Μασκ

18:24 - 27 Απρ 2022 | Τεχνολογία
Το Mastodon τράβηξε κόσμο από το Twitter του Μασκ
Δεν ήταν λίγοι οι χρήστες του Twitter που αντέδρασαν αρνητικά στην είδηση της απόκτησης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον Έλον Μασκ.

Ορισμένοι μάλιστα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Twitter και να στραφούν σε άλλα δίκτυα. Το πιο άγνωστο από αυτά, που, όμως, προσέγγισε πολύ κόσμο είναι το Mastodon.

Σημειώνεται ότι το Mastodon δεν είχε «ξαναδεί» τέτοια αύξηση νέων χρηστών, μέχρι που ο Μασκ άρχισε να ασχολείται με την εξαγορά του Twitter, σύμφωνα με το PC Mag. Για το λόγο αυτό αντιμετώπισε και σοβαρά προβλήματα σταθερότητας.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Mastodon, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, η πρότασή του κατέγραψε 41.287 χρήστες, οι 30.000 εκ των οποίων ήταν νέοι.

Το κοινωνικό δίκτυο Mastodon λειτουργεί περίπου όπως το Twitter όσον αφορά τις δυνατότητες microblogging. Ωστόσο, από την πλευρά της υποδομής, μία σημαντική διαφορά είναι η αποκεντρωμένη φύση του Mastodon.

Το κοινωνικό δίκτυο αποτελείται από πολλούς ανεξάρτητους διακομιστές, οι οποίοι λειτουργούν χρησιμοποιώντας δικούς τους κανόνες, αλλά μπορούν ακόμα να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω μιας κοινής πλατφόρμας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.