ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαλόπουλος (Microsoft): Το 2023 τοποθετείται η ανέγερση των data centers

10:21 - 20 Σεπ 2022 | Τεχνολογία
Μιχαλόπουλος (Microsoft): Το 2023 τοποθετείται η ανέγερση των data centers
«Παραμένω τεχνολογικά αισιόδοξος», δήλωσε χθες βράδυ, ο Γενικός Διευθυντής Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τα 30 χρόνια παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως «η τεχνολογία θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό των λύσεων».

Πιο συγκεκριμένα, λίγο νωρίτερα από την ειδική εκδήλωση προηγήθηκε ομιλία του κ. Μιχαλόπουλου σε εκπρόσωπους του Τύπου σχετικά με τον απολογισμό των δράσεων της Microsoft τα τελευταία 30 χρόνια.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και το «Impact Report 1992-2022» της παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα, που σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: οικονομική ανάπτυξη για όλους, σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα, βιωσιμότητα, και εμπιστοσύνη.

Πιο αναλυτικά: 

  1. Οικονομική ανάπτυξη για όλους

Η Microsoft πιστεύει ότι η οικονομική ανάπτυξη που προωθεί, πρέπει να αγγίξει κάθε άτομο και κάθε κοινότητα.

  • Τα 3 επερχόμενα Data Centers στην Ελλάδα σηματοδοτούν την επένδυση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα μας.
  • Η εταιρεία προσέφερε εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες σε 35.000 άτομα στην Ελλάδα για το έτος 2021-2022.
  • 227.000 κρατήσεις ψηφιακών ραντεβού με δημοσίους υπαλλήλους έγιναν μέσω της πλατφόρμας «myDESKlive» που υποστηρίζεται από τη Microsoft.
  1. Θεμελιώδη Δικαιώματα

Υποστηρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των ανθρώπων και προσπαθεί ενεργά να τα προστατεύει και να τα προωθεί.

  • Περισσότερα από 15 εκ. δολάρια έχουν δοθεί σε 400+ ΜΚΟ τα τελευταία 15 χρόνια.
  • Λάνσαρε το πρόγραμμα «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», διατηρώντας ψηφιακά την πολιτιστική μας κληρονομιά και καθιστώντας την προσβάσιμη σε εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο.
  • Έγινε από τους πρώτους που συνυπέγραψαν την καμπάνια του Homo Evolution για την ισότητα στον γάμο στην Ελλάδα.
  1. Βιωσιμότητα

Αναλαμβάνει μια φιλόδοξη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και βοηθάει και άλλους να θέσουν και να επιτύχουν τους δικούς τους κλιματικούς στόχους.

  • Τα πληροφοριακά συστήματα χιλιάδων ελληνικών εταιρειών γίνονται έως και 93% πιο αποδοτικά ενεργειακά με τη μετάβαση στο cloud της Microsoft.
  • Εγκαινίασε τον πρώτο Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator στην Ελλάδα.
  • Τα νέα μας data centers έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν βέλτιστη ενεργειακή απόδοση cloud και να κερδίσουν χρυσές πιστοποιήσεις LEED.
  1. Εμπιστοσύνη

Η Microsoft κερδίζει την εμπιστοσύνη των συνεργατών της καθημερινά μέσω της δέσμευσής της για το απόρρητο, την ασφάλεια, τη διαφάνεια, την ψηφιακή ασφάλεια και την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

  • 150 χιλιάδες χρήστες σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αξιοποιούν τα εργαλεία απορρήτου της εταιρείας, αποκτώντας πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους.
  • Το 100% των συστημικών τραπεζών στην Ελλάδα αξιοποιούν τα εργαλεία του Microsoft Security για την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων τους.
  • 400 πιστοποιήσεις κυβερνοασφάλειας παραδόθηκαν σε όλο το οικοσύστημα της Microsoft στην Ελλάδα τους τελευταίους 6 μήνες.

impact report

Το 2023 τοποθετείται η ανέγερση των data centers

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαλόπουλος έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη επένδυση για την εγκατάσταση των τριών data centers στην Αττική, για τα οποία η διαδικασία των αδειοδοτήσεων βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών τοποθετείται το 2023, ενώ μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες αδειοδοτήσεων. «Έχουμε αγοράσει τη γη και ολοκληρώνουμε την αδειοδότηση για τα data centers. Υπάρχει κινητικότητα» τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος, ενώ ανέφερε ο στόχος να έχουν ολοκληρωθεί τα τρία data centers ως το 2025 παραμένει.

microsoft

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο σημείωσε πως η mega επένδυση των data centers, η οποία ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας, θα είναι πλήρως λειτουργική σε βάθος δύο ετών.

H ελληνική γλώσσα είναι στα Microsoft Teams

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλόπουλος θέλοντας να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της χώρας μας για τη Microsoft, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι πλέον στα Microsoft Teams υπάρχει η ελληνική γλώσσα, δηλαδή μπορεί ακόμα και να μιλάει τσέχικα, ενώ γίνεται άμεση μετάφραση στα ελληνικά.

«Η Microsoft εμπιστεύθηκε την Ελλάδα» 

«Η Microsoft εμπιστεύθηκε την Ελλάδα», υπογράμμισε με τη σειρά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα.

«Υπήρξε η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας η οποία ανακοίνωσε μία πολύ σημαντική επένδυση: την κατασκευή τριών data centers στην πατρίδα μας. Και αποδείξαμε, ως κυβέρνηση, ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε αυτό το πρόσφορο έδαφος και να μπορούμε να προσελκύουμε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην πατρίδα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1571942401496735748}

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως «εμείς οι ίδιοι στην κυβέρνησή μας πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας δεν αποτελεί απλά έναν μονόδρομο που όποιος δεν τον ακολουθήσει θα είναι ουραγός των εξελίξεων, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την πατρίδα μας. Μια ευκαιρία για την πατρίδα μας να κάνει ένα πραγματικό άλμα στο μέλλον».

Ερασμία Αρβανιτά 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 21 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.