ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ψηφιακή ασφάλεια

17:57 - 22 Σεπ 2022 | Τεχνολογία
Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ψηφιακή ασφάλεια
Την πρώτη θέση στην κατηγορία της ψηφιακής ασφάλειας κατέχει η Ελλάδα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με άρθρο του Euronews.

«Η Ελλάδα κατατάσσεται όχι μόνο στην υψηλότερη θέση στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο για την ψηφιακή ασφάλεια», αναφέρει ο Luke Hurst στο άρθρο του στην ενότητα Euronews.next.

Την χώρα μας ακολουθούν η Λιθουανία, το Βέλγιο, η Τσεχία και η Γερμανία.

Το άρθρο αναφέρεται και στην λεγόμενη «ψηφιακή ποιότητα ζωής» στην Ευρώπη όπου την πρωτιά παίρνει η Δανία, σύμφωνα με δείκτη που εξετάζει παράγοντες όπως η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, η ασφάλεια η ποιότητα του Διαδικτύου, οι ηλεκτρονικές υποδομές και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που διεξήχθη από τη δανέζικη εταιρεία Surfshark η οποία ειδικεύεται στα VPN δίκτυα (δίκτυα εικονικού ιδιωτικού δικτύου). Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν συνολικά 117 χώρες και αξίζει να σημειωθεί πως τις κορυφαίες επιδόσεις κατέγραψαν ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα που προκύπτει από την έρευνα είναι πως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που καθορίζει το επίπεδο της ψηφιακής ποιότητας ζωής.

Απ’ ότι φαίνεται – και όπως επισημαίνει ο επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Surfshark Gabriele Racaityte-Krasauske «τα χρήματα δεν αγοράζουν την ψηφιακή ευτυχία».

Copyright © 1999-2023 Premium S.A. All rights reserved.