ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί πέταξε κοντά στο Παρίσι Κύριο

15:17 - 13 Νοε 2022 | Τεχνολογία
Το πρώτο ιπτάμενο ταξί πέταξε κοντά στο Παρίσι
Ένα ηλεκτρικό ελικόπτερο με πολλαπλούς ρότορες πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στη συμβατική εναέρια κυκλοφορία κοντά στο Παρίσι την Πέμπτη, καθώς προετοιμάζεται για εμπορικές πτήσεις από το 2024.

Το δοκιμαστικό αεροσκάφος Volocopter, το οποίο μοιάζει με ένα μεγάλο drone με οκτώ ρότορες, απογειώθηκε με έναν επιβάτη από το αεροδρόμιο Pontoise-Cormeilles έξω από το Παρίσι και έκανε για λίγο κύκλο ενώ άλλα αεροσκάφη βρίσκονταν στην περιοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Volocopter, Dirk Hoke, δήλωσε ότι τους επόμενους 18 μήνες η εταιρεία θα προετοιμάσει το σκάφος για πιστοποίηση και είπε ότι ελπίζει να ξεκινήσει σύντομες εμπορικές πτήσεις έως το 2024, όταν το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εταιρεία θέλει τα διθέσια αεροσκάφη της να πετούν στους ουρανούς πλήρως αυτοματοποιημένα, με μόνο επιβάτες, αλλά παραδέχεται ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη όσον αφορά τις υποδομές, την ενοποίηση του εναέριου χώρου και την αποδοχή από το κοινό.

Ο πιλότος- δοκιμαστής Paul Stone είπε ότι το ψηφιακό σύστημα fly-by-wire του σκάφους και οι πολλαπλοί ρότορες καθιστούν πολύ πιο εύκολη την πτήση από ένα παραδοσιακό ελικόπτερο.

«Σε ένα ελικόπτερο, όταν μετακινείτε ένα χειριστήριο, συμβαίνουν τρία πράγματα, και είναι σαν να χτυπάτε το κεφάλι σας και να τρίβετε την κοιλιά σας. Είναι μια άσκηση συντονισμού. Σε αυτό το αεροσκάφος, αφαιρείται όλη αυτή η δυσκολία και οι έλεγχοι σε κάθε άξονα είναι πολύ απλοί κι αυττό είναι που κάνει πιο εύκολο να το πετάξεις», εξήγησε.

Η Valérie Pecresse, πρόεδρος της περιφέρειας Ile-de-France γύρω από το Παρίσι, είπε ότι η περιοχή παρείχε οικονομική υποστήριξη για την πρωτοβουλία, καθώς θέλει να πραγματοποιηθεί εδώ η πρώτη πτήση επιβατών σε αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

«Η ανάπτυξη της αεροπορίας χαμηλού υψομέτρου για την αστική αεροπορική κινητικότητα είναι μια περιπέτεια γεμάτη υποσχέσεις», είπε σε δήλωσή της.

Η Volocopter βρίσκεται σε μια... δαπανηρή κούρσα με εταιρείες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Lilium , Joby Aviation και Airbus για να λανσάρουν το πρώτο ιπτάμενο ταξί πιστοποιημένο από ρυθμιστικές αρχές. Αυτό στοχεύει να το πετύχει σε περίπου δύο χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.