ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς γνωστών δημοσιογράφων

12:37 - 16 Δεκ 2022 | Τεχνολογία
To Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς γνωστών δημοσιογράφων
Στην αναστολή λογαριασμών αρκετών δημοσιογράφων που έχουν ασχοληθεί με το Twitter, προχώρησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι από αυτούς τους δημοσιογράφους, είχαν δημοσιεύσει άρθρα για την αναστολή ενός λογαριασμού του Twitter, που είχε μοιραστεί δεδομένα διαθέσιμα δημοσίως αναφορικά με τις κινήσεις του ιδιωτικού τζετ του Μασκ.

Σε ανακοίνωσή της η Washington Post τόνισε ότι η αναστολή του λογαριασμού της δημοσιογράφου τεχνολογίας της εφημερίδας, Ντρου Χάνελ, «υπονομεύει τον ισχυρισμό του Μασκ ότι σκοπεύει να λειτουργήσει το Twitter ως μια πλατφόρμα αφιερωμένη στην ελευθερία του λόγου».

Από την πλευρά του, το CNN στη δική του ανακοίνωση υπογράμμισε ότι «η αυξανόμενη αστάθεια και μεταβλητότητα του Twitter θα πρέπει να προκαλεί απίστευτη ανησυχία σε όλους όσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα».

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων τόνισε θα πρόκειται για «σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να μεταδίδουν τις ειδήσεις χωρίς το φόβο αντιποίνων» αν επιβεβαιωθούν οι ατομικές απαγορεύσεις ε ως αντίποινα για τη δουλειά των δημοσιογράφων.

Ο Μασκ δεν σχολίασε ευθέως τις αναστολές των λογαριασμών των δημοσιογράφων στο Twitter, αλλά σε ανάρτησή του ανέφερε: «Το να με κριτικάρεις όλη μέρα είναι απολύτως εντάξει, αλλά το να μοιράζεις την τοποθεσία μου σε πραγματικό χρόνο και να θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου δεν είναι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.