ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok:«Καμπανάκι» ΕΕ για συμμόρφωση με τους κανόνες των social media

11:03 - 20 Ιαν 2023 | Τεχνολογία
TikTok:«Καμπανάκι» ΕΕ για συμμόρφωση με τους κανόνες των social media
Προειδοποίηση στο TikTok έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, καλώντας την εταιρεία να συμμορφωθεί με τους νέους αυστηρούς κανόνες για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή αργότερα φέτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τιερί Μπρετόν, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι μέσα σε δευτερόλεπτα οι χρήστες του TikTok μπορούν να έχουν πρόσβαση σε «περιεχόμενο επιβλαβές και πολλές φορές απειλητικό για την ίδια τη ζωή τους».

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε ο Τιερί Μπρετόν με τον CEO της TikTok, Shou Zi Chew, ο πρώτος τόνισε ότι «με τα νεαρότερα κοινά υπάρχει και μεγαλύτερη ευθύνη».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι κάποιοι υπάλληλοι της μητρικής κινεζικής εταιρείας ByteDance κατασκόπευαν δημοσιογράφους, αλλά και για το ότι η εταιρεία μεταφέρει προσωπικά δεδομένα εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, συνεργάτης του Τιερί Μπρετόν δήλωσε πως η TikTok ενημερώθηκε ότι θα είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα ελεγχθούν με βάση τον νόμο περί ψηφιακών υπηρεσιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.