ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ChatGPT: Πόσο θα επηρεάσει την κυριαρχία του Google-Τι υποστηρίζει επενδυτής Κύριο

16:11 - 13 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
ChatGPT: Πόσο θα επηρεάσει την κυριαρχία του Google-Τι υποστηρίζει επενδυτής
Για έναν «πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει» έκανε λόγο ο επενδυτής Kevin O’Leary, αναφορικά με τα προγράμματα περιήγησης στην τεχνητή νοημοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Business Insider, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο το ChatGPT σε βάρος του Google για τις αναζητήσεις του στο Διαδίκτυο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο επενδυτής του Shark Tank δήλωσε: «Τώρα μοιράζω την αναζήτησή μου κατά 50% στο Google και κατά 50% στο ChatGPT», τονίζοντας ότι εξετάζει να επενδύσει στην OpenAI, την εταιρεία που κατασκεύασε το bot τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ChatGPT είναι μία τεχνολογική εφαρμογή με ικανότητα να μιμείται ανθρώπινες συζητήσεις, απαντώντας γραπτώς και με φυσικό τρόπο. Πριν λίγες ημέρες, ο Μπιλ Γκέιτς υποστήριξε ότι «μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάζει και να γράφει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο».

«Τα νέα προγράμματα όπως το ChatGPT θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές, βοηθώντας στη σύνταξη τιμολογίων ή επιστολών. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας».

Τον τελευταίο καιρό, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανακοινώσει μεγάλες επενδύσεις σε αντίστοιχες εφαρμογές, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Ενδεικτικά, ο O’Leary δήλωσε στο Business Insider πως παρότι δεν έχει χρησιμοποιήσει το Microsoft Bing εδώ και χρόνια , όταν ενσωματωθεί η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης – όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα – σχεδιάζει να το αξιοποιήσει.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το ChatGPT πρόκειται να επηρεάσει την κυριαρχία του Google στην παγκόσμια αγορά. «Το ChatGPT αποτελεί βέβαια απειλή για το Google και η Google πρέπει να το ξέρει αυτό. Η αγορά δεν έχει “τιμωρήσει” ιδιαίτερα τη μετοχή της Google. Ωστόσο, μετά από λίγα τρίμηνα, εάν το ChatGPT αρχίσει να έχει σημαντικά έσοδα από εγγραφές χρηστών, τότε θα δούμε τι θα συμβεί», σημείωσε στο Business Insider ο O’Leary.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.