ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO OpenAI: Το ChatGPT είναι cool αλλά και φρικτό προϊόν

16:26 - 17 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
CEO OpenAI: Το ChatGPT είναι cool αλλά και φρικτό προϊόν
Μπορεί το chatbot της OpenAI, ChatGPT να έχει ενθουσιάσει την παγκόσμια κοινότητα για την αξιοπιστία του στο να δίνει δημιουργικές απαντήσεις στο οτιδήποτε, ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Σαμ Άλτμαν, αναγνωρίζει πως υπάρχουν προβλήματα με αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα ο ίδιος το αποκάλεσε «cool» αλλά και «φρικτό προϊόν», ενώ μιλώντας στο podcast των New York Times, «Hard Fork», μίλησε για τις  λάθος ή διφορούμενες απαντήσεις που συχνά δίνει το ChatGPT, τονίζοντας: «Οι άνθρωποι πηγαίνουν πραγματικά σε έναν ιστότοπο που μερικές φορές λειτουργεί και μερικές φορές είναι εκτός λειτουργίας».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι το ChatGPT είναι «σίγουρα cool» καθώς «ο κόσμος το λατρεύει πραγματικά, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους».

Από την πλευρά του, ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο έτερος συνιδρυτής της OpenAI, δήλωσε πρόσφατα ότι η κυκλοφορία του ChatGPT στην τρέχουσα μορφή του ήταν κάτι σαν έσχατη λύση για την εταιρεία καθώς το chatbot είναι ακόμη επιρρεπές σε λάθη ή είναι ανίκανο να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις των χρηστών. 

Πριν λίγο καιρό, ο Μπιλ Γκειτς είχε δηλώσει ότι «μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάζει και να γράφει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο». «Τα νέα προγράμματα όπως το ChatGPT θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές, βοηθώντας στη σύνταξη τιμολογίων ή επιστολών. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.