ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Απαγορεύει το TikTok στους υπαλλήλους της για λόγους ασφαλείας

15:21 - 23 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
Κομισιόν: Απαγορεύει το TikTok στους υπαλλήλους της για λόγους ασφαλείας
Στην απαγόρευση της χρήσης του TikTok από τους υπαλλήλους της προχώρησε η Κομισιόν, λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια για τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της κινεζικής εφαρμογής.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το Bloomberg, το προσωπικό έλαβε εντολή να διαγράψει την εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα και εταιρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών συσκευών που χρησιμοποιούν εφαρμογές της Κομισιόν.

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα τόνισαν ότι στους εργαζομένους δόθηκε προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου για να απαλλαγούν από το TikTok.

Οι δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τον πιθανό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας του TikTok.

Η απαγόρευση της ΕΕ ακολουθεί μια απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους να περιορίσει το TikTok από συσκευές ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών διερευνά επίσης πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με κρατικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούν το TikTok στα τηλέφωνά τους.

Το TikTok δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Το Politico μετέδωσε νωρίτερα για την απαγόρευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.