ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Ζηλανδία: «Τέλος» στο TikTok για τα μέλη του Κοινοβουλίου

10:22 - 17 Μαρ 2023 | Τεχνολογία
Νέα Ζηλανδία: «Τέλος» στο TikTok για τα μέλη του Κοινοβουλίου
Τα μέτρα των άλλων δυτικών χωρών αναφορικά με το Tiktok ακολουθεί πλέον και η Νέα Ζηλανδία, αφού σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις αξιωματούχων, θα απαγορεύσει την εφαρμογή και την πρόσβαση στις υπηρεσίες της πλατφόρμας βίντεο στα μέλη του κοινοβουλίου.

Η παραπάνω απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από την 31η Μαρτίου, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Ραφαέλ Γκονσάλες-Μοντέρο, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής υπηρεσίας.

Οι κίνδυνοι που εγείρει η χρήση της πλατφόρμας «δεν είναι αποδεκτοί στο τρέχον κοινοβουλευτικό περιβάλλον στη Νέα Ζηλανδία», τόνισε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι «η απόφαση ελήφθη στη βάση αναλύσεων δικών μας ειδικών, έπειτα από συζήτηση με συναδέλφους μας στην κυβέρνηση και στο εξωτερικό».

Πριν τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διέταξαν την απαγόρευση της εφαρμογής στις συσκευές των εργαζομένων.

Η TikTok αναγνώρισε τον Νοέμβριο πως ορισμένοι εργαζόμενοί της στην Κίνα μπορεί να απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα ευρωπαίων χρηστών και τον Δεκέμβριο, ότι υπάλληλοί της χρησιμοποίησαν δεδομένα για να παρακολουθήσουν δημοσιογράφους. Όμως η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα αρνείται κατηγορηματικά πως υπάρχει οποιαδήποτε πρόσβαση και οποιοσδήποτε έλεγχος από πλευράς της κυβέρνησης της Κίνας στα δεδομένα αυτά. 

Στο μεταξύ χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι θα απαγορεύσει εντελώς την εφαρμογή και την πλατφόρμα στη χώρα εάν δεν πωληθεί από την ByteDance, την κινεζική εταιρεία στην οποία ανήκει. Από την πλευρά της, η Κίνα έχει καλέσει να σταματήσουν οι «αδικαιολόγητες» ενέργειες εναντίον της πλατφόρμας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.