ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνητή νοημοσύνη: Μόνο τον Μάιο απολύθηκαν 4.000 άτομα

11:35 - 03 Ιουν 2023 | Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Μόνο τον Μάιο απολύθηκαν 4.000 άτομα
Περίπου 80.000 απολύσεις έγιναν τον Μάιο στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με 3.900 εξ αυτών να αποδίδονται στην τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Challenger, Gray, and Christmas.

Ειδικότερα, η έκθεση δείχνει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο χάθηκαν στις ΗΠΑ 417.500 θέσεις εργασίας, καθώς το φετινό πρώτο πεντάμηνο του έτους ήταν το χειρότερο από το 2020, όταν η έναρξη της πανδημίας προκάλεσε περισσότερες από 1,4 εκατ. απολύσεις.

Η Challenger εκτιμά ότι η τάση θα έχει και συνέχεια, αν και οι εταιρείες ίσως να διστάζουν να επικαλεστούν την τεχνητή νοημοσύνη σαν λόγο για τις απολύσεις τους.

Από την άλλη, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να δίνουν μια εικόνα για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της τεχνολογίας αυτής. 

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τις διατροφικές διαταραχές, η National Eating Disorder Association, επιβεβαίωσε την αντικατάσταση έξι υπαλλήλων της γραμμής βοήθειάς της με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Tessa. Ωστόσο, ο οργανισμός αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά την Tessa, αφότου συμβούλεψε έναν χρήστη να ζυγίζεται μια φορά την εβδομάδα και να μετρά τις θερμίδες, συμπεριφορές οι οποίες μπορεί να επιδεινώσουν την διαταραχή. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.