ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: H αξία της εταιρείας πλησιάζει τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια

14:05 - 30 Ιουν 2023 | Τεχνολογία
Apple: H αξία της εταιρείας πλησιάζει τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια
Στο να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα επιτύχει αξία αγοράς τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων πλησιάζει η Apple, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει σημειώσει άνοδο έως και 0,6% στα 190,80 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα μια μετοχική κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια και θα ανέβαζε τα κέρδη του για το έτος στο 46%.

Το ορόσημο έρχεται στον απόηχο ενός ράλι από την αρχή του έτους που έχει προσθέσει περισσότερα από 900 δισ. δολάρια στο μέγεθος της εταιρείας.

«Ο λόγος που η Apple έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις για περισσότερο από μια δεκαετία δεν είναι επειδή οι επενδυτές είναι ανόητοι, αλλά επειδή εκτελεί μια επιχειρηματική στρατηγική που λειτουργεί, το σχέδιο κερδών της λειτουργεί και η προτίμηση που τις δείχνουν οι καταναλωτές γίνεται όλο και πιο ισχυρή», δήλωσε ο Jonathan Curtis, διευθυντής διαχείρισης χαρτοφυλακίου για τον Όμιλο Franklin Equity.

«Ο ισολογισμός είναι εκπληκτικός, δίνει ένα μέρισμα που μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται, έχει ένα ενεργό πρόγραμμα επαναγορών και μια επιχείρηση πλατφόρμας βασισμένης στους καταναλωτές, όλα τροφοδοτημένα από μια συσκευή που οι άνθρωποι κοιτάζουν τέσσερις ώρες την ημέρα», πρόσθεσε ο Curtis.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple κατάφερε να φτάσει στα 3 δισ. δολάρια, στις αρχές του 2022, ωστόσο δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί εκεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.