ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG η Κίνα

12:51 - 01 Μαρ 2018 | Ναυτιλία
Δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG η Κίνα
Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IHS Markit η Κίνα αναδείχθηκε στον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG παγκοσμίως το 2017, αφήνοντας στην τρίτη θέση τη Νότια Κορέα. Εισήγαγε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους 5 δις κυβικά πόδια LNG κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση. Οι εισαγωγές του μεγαλύτερου αγοραστή LNG στον κόσμο, της Ιαπωνίας, έφτασαν τα 11 δις κυβικά πόδια/ημέρα.

Η αξιοσημείωτη αύξηση των εισαγωγών LNG από το Πεκίνο οφείλεται στην αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση για κατανάλωση φυσικού αερίου με στόχο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, η οποία έχει θέσει ως στόχο να περιορίσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και να στραφεί σε «καθαρότερες» μορφές ενέργειας.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες εισαγωγές της η Κίνα διαθέτει 17 τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG σε 14 λιμένες της, οι οποίοι έχουν συνολική ικανότητα επαναεριοποίησης 7,4 δις κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Energy  Information Administration (EIA) οι εισαγωγές LNG στην Κίνα θα έχουν φτάσει τα 11,2 δις κυβικά πόδια/ημέρα μέχρι το 2021, καθώς η χώρα κατασκευάζει και άλλους τερματικούς 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.