ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την ποντοπόρο ναυτιλία στην Ελλάδα

12:08 - 10 Φεβ 2019 | Ναυτιλία
Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την ποντοπόρο ναυτιλία στην Ελλάδα
Αύξηση κατά 6,04% του συνολικού ποσοστού συναλλάγματος από τα εγκατεστημένα ναυτιλιακά γραφεία του Ν. 25/75 για το έτος 2017 (2,98 δισ. δολάρια) σε σχέση με το 2016 (2,81 δισ. δολάρια), καταγράφηκε σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στον παρακάτω πίνακα καταγράφεται η διαχρονική εξέλιξη του συνολικού ποσού του δηλωθέντος εισαγόμενου συναλλάγματος από τα εγκατεστημένα γραφεία από το έτος 1983 έως το έτος 2017.

 

pinakassss

 

Στα συγκεκριμένα γραφεία το 2017 καταγράφηκε αύξηση 3,63% σε σχέση με το 2016 του απασχολούμενου προσωπικού.

 

Παράλληλα το ποσοστό της ελληνικής σημαίας(20,54%) επί του συνόλου του διαχειριζόμενου στόλου, με κριτήριο τη χωρητικότητα, εξακολούθησε και το 2017  να είναι υψηλότερο από τα αντίστοιχα ποσοστά  των πλοίων που φέρουν άλλες σημαίες.

 

pin22

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, με αφορμή τα στατιστικά στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου(ΔΠΝ), δήλωσε μεταξύ άλλων:   

«Η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, με ιδιαίτερη σημασία για τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας και τις πολλαπλασιαστικές επιδράσεις της στην απασχόληση και στο ΑΕΠ της χώρας, θέτοντας ως στρατηγική προτεραιότητα του  Υπουργείου την προσέλκυση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο καθώς επίσης και ναυτιλιακών επιχειρήσεων στη χώρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.